Onze blog

6 Tips om het bloggen leuk te houden!

 

Wanneer jij begint met bloggen zul je in het begin met frisse moed gaan beginnen. Ja ook ik herken dit! Maar na een aantal maanden kan het zijn dat het resultaat wat jij graag wilt nog niet is bereikt. Dan kan het gebeuren dat je het bloggen ineens niet meer zo leuk is. Daarnaast kan het ook zijn dat je al een tijd flink aan het bloggen bent en je weet niet meer waar je over kunt bloggen. Dan kan het ook zijn dat het bloggen ineens niet meer zo leuk is. Puur omdat het een soort van “moetje” gaat worden. Hoe kun jij het bloggen toch leuk houden?

 

Waarom bloggen?

Voor ik begin met de tips hoe jij en ook ik het bloggen leuk kan houden wil ik eerst even op het punt “waarom bloggen?” ingaan. Door te bloggen kun jij laten zien wat jij als ondernemer in huis hebt. Je laat aan je bezoekers zien dat je verstand van zaken hebt en dat je vol passie zit! Daarnaast is het ook zo dat het plaatsen van blogberichten op je website of webshop je helpt om hoger te scoren in Google. En dus gevonden gaat worden. Wel is het zo dat dit laatste punt wel tijd kost. En dat jij je er echt van bewust moet zijn dat je een lange adem moet hebben. Wij van eNJee zijn nu ruim 1,5 jaar constant aan het bloggen. In het begin ging hadden wij nog niet veel bezoekers. Want ja we scoorden nog niet hoog genoeg in de zoekresultaten van Google. Nu we 1,5 jaar verder zijn zien wij echt een sterke groei van het aantal bezoekers. Dat geeft een enorme kick. Tenminste wel bij mij. En dat gevoel zou ik jou ook willen geven. Dus geef vooral de moed niet op en ga lekker door. Deel dingen die relevant zijn voor je eigen onderneming. Heb je een nieuw product of dienst schrijf hier dan iets over. Het hoeft echt geen lang verhaal te zijn. Maak je bezoekers nieuwsgierig en deel je kennis!

 

Wat als het bloggen je tegen gaat zitten?

Ik kan je uit eigen ervaring zeggen dat ik ook een aantal periode’s heb gehad waarbij ik dacht “waarom ben ik nog aan het bloggen?!” en dat ik het ook niet meer leuk vond. Toch is schrijven echt mijn passie dus ik stond er best wel van te kijken. Ik wilde dat ik er weer plezier in kreeg en ben eens gaan denken over hoe ik dit voor elkaar zou kunnen krijgen. Daarom moest ik eerst voor mijzelf gaan kijken waar het nu mis is gegaan. In de volgende tips die ik voor mijzelf heb ontdekt en nu met jou ga delen, hoop ik dat jij hier wat uit kunt halen om het bloggen juist leuk te houden.

 

Blog op momenten dat het uitkomt

Een “fout” die ik hebt gemaakt toen ik begon met bloggen was dat ik op vaste tijden ging bloggen. En hierdoor kreeg ik een echt “moeten” gevoel. Dat zorgde er voor dat ik niks op papier kreeg en daar raakte ik ook gefrustreerd door. Want ja ik moest toch bloggen?! En zorgen dat er dagelijks iets online kwam. Het is heel grappig want soms schrijf ik ‘s middags en dan heb ik voor mezelf voorgenomen om in de avond wat voor mezelf te doen. En dan schiet er ineens een idee in mijn hoofd omhoog en pak ik als nog de laptop. Geloof me dat gevoel van “moeten” is bij mij echt verdwenen en ik merk dat ik hierdoor het bloggen leuk houd.

 

Ga aan de slag als je inspiratie hebt

Ik heb zelf gemerkt dat als ik vol inspiratie zit ik zo 2 of 3 berichten kan schrijven. Dit bied naast het  leuk houden nog een ander voordeel op… je kunt namelijk voorwerken. Is er dan een keer een dag dat het het niet komt om te bloggen of je hebt er even geen zin in dan is er geen man overboord. Want je hebt al wat kunnen voorwerken. Zelf ben ik een groot fan van voorwerken maar soms lukt het gewoon even niet. Ga dan niet zitten zwoegen, maar leg het even naast je neer. Ook als je niet in staat bent om voor te werken. Ook ik heb dat een tijdje geleden gehad. Zo heb ik besloten dat er even 2 dagen geen blogberichten online kwamen en kon ik voor mezelf inspiratie opdoen.

 

Schrijf je inspiratie op

Ken jij dat? Lig je ‘s avonds in bed en komt er ineens een onderwerp waar je over kunt gaan bloggen in je hoofd. Ja ook ik ken dat. Wat doe je dan? Pak jij je laptop erbij? Dat zou kunnen, maar zou ik niet doen. Buitenom het feit dat Nick daar ook niet gelukkig van word als ik als een gek ga zitten typen. Nee wat ik doe? Ik heb een kladblok met een pen naast mij bed liggen. En schiet er een onderwerp in mij op dan schrijf ik dat gelijk op. Zorg er ook voor dat je een kladblok en pen bij de hand hebt als je een dagje weg bent zonder je laptop.

 

Als je geen inspiratie hebt

Het kan zomaar gebeuren dat je geen inspiratie hebt. Dat kan zo frustrerend werken waardoor je echt geen plezier meer hebt in het bloggen. Ik weet zelf hoe vervelend het is als je geen inspiratie hebt of dat je onderwerpen hebt waar je eigenlijk wat over “moet” schrijven waarbij je het niet op papier krijgt. Wil jij weten hoe je inspiratie voor onderwerpen kunt opdoen? Lees dan blogbericht “Hoe kan ik onderwerpen voor mijn blog vinden?” voor tips.

Plaats een reactie

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten