Onze blog

Affiliate Marketing, Doen Of Niet?

Affiliate marketing is misschien wel de mooiste verdienmethode die je kunt vinden op het internet. Ik maak zelf al jaren gebruik van deze methode om geld te verdienen, eerst als affiliate waarbij ik iedere maand wat extra bijverdiende door een websites die ik had. Ik verdiende €60,- in de maand extra en dat liep soms op tot €200,- in de maand. Dat was puur afhankelijk van hoe actief ik ermee bezig was. Ik was toentertijd niet echt actief om echt geld te verdienen op het internet. Ook had en nam ik de tijd er niet echt voor. Het was gewoon een leuk extraatje wat ik erbij kreeg. Later kwam ik erachter dat het veel interessanter is  wanneer je een eigen product hebt en dat gaat aanbieden aan affiliates die vervolgens voor jou aan de slag gaan om jouw product te gaan promoten en verkopen zoals de afbeelding hieronder weergeeft.

Sinds een paar jaar ben ik bezig met eNJee en heb ik een eigen affiliate netwerk opgebouwd van rond de 400 affiliates. Op deze manier is het voor mij nog gemakkelijker geworden om geld te verdienen op het internet. Ik heb regelmatig contact met affiliates en zij nemen mij vaak veel werk uit handen. Bijvoorbeeld advertenties plaatsen op het internet zoals Marktplaats.nl of hallo.kvk.nl en nog andere bekende websites. Sommigen hebben een eigen website waar mijn producten op staan en proberen op die manier één van mijn producten te verkopen, bijvoorbeeld door zelf YouTube video’s te maken. Ik moet wel zeggen dat ik niet altijd even blij ben als het gaat om backlinks en aanbod. Soms wil ik liever mijn product verkopen aan iemand die al goede reviews heeft gelezen van iemand uit zijn/haar eigen netwerk.. Ook de backlinks zijn vaak niet relevant dus ook niet sterk voor mijn Google Ranking. Soms denk ik er weleens aan om hiermee te stoppen, vooral omdat Google strenger gaat controleren op goede en waardevolle backlinks. En omdat de aanbieders soms geen idee hebben van wie ik ben, wat ik verkoop en aan wie. Op die manier bereik ik mijn doelgroep niet of slechts gedeeltelijk.

PayPro.nl en Daisycon

Als je echt wilt gaan verdienen op het internet dan is affiliate marketing toch echt wat voor jou. Het is nog veel beter dan dropshipping! Hoeveel je verdient hangt volledig af van hoe hard jij er voor gaat werken. Werk jij er iedere dag aan? Dan is de kans echt groot dat jij over een jaar er heel warmpjes bij zit. Wanneer je eraan begint en je doet er weinig tot niks aan dan zul je dat ook merken in je banksaldo. Dat blijft dan namelijk laag. Je kunt een website beginnen vanaf €20,- per jaar. Een schijntje met wat je straks kunt verdienen. Vervolgens kun jij je direct aanmelden bij PayPro.nl en ook direct bezig gaan met promoten. Als ik jou was zou ik geen video’s maken. Uit ervaring weet ik dat het weinig geld oplevert en je bent er ongelofelijk veel tijd mee kwijt. Je kunt echt beter een website maken en daarmee hoog scoren in Google. Je hebt daarbij wel net zoveel werk, maar je banksaldo is na een jaar veel harder gegroeid.

Hoe moet ik Affiliate marketing toepassen?

Om er zoveel mogelijk rendement uit te halen is het verstandig om eerst een marktonderzoek te doen. Je komt er dan ook achter of het iets voor jou is en of het toekomstige product jou ligt. Je moet natuurlijk wel een product hebben waar jij volledig achter staat. Je moet het niet alleen maar om het geld doen. De sleutel naar succes is dat je het doet omdat je het leuk vindt. Ga wanneer je bent aangemeld en alles hebt bekeken op PayPro en op Daisycon een website maken met tekst en uitleg over het product wat jij aanbiedt. Ga bloggen over dat ene product. Let op! Kies niet meer dan één of twee producten uit, anders wordt je website onoverzichtelijk. Ga vervolgens die affiliate codes bewerken zodat ze wat korter worden met de gratis tool ”Smart Link”. Gebruik ook vooral de Anchortekst, niet om alleen een hogere score in Google te halen voor jezelf, maar ook om ervoor te zorgen dat de eigenaar van het product hoger gaat scoren.

Wat verdien ik uiteindelijk met Affiliate marketing?

Dat is een vraag waar ik geen antwoord op weet. Zoals ik al eerder vertelde is dat volledig afhankelijk van je eigen inzet. Het is wel verstandig om het samen met iemand te doen die er ook achter staat. Je vriend of je man, je vriendin of je vrouw… Misschien wil je zoon of je vader wel mee doen? Met z’n tweeën is beter omdat je elkaar kunt motiveren en kunt ondersteunen. Wanneer je alleen bent kan het heel goed zijn dat je er na drie maanden al mee stopt. Toen ik net begon met affiliate marketing kreeg ik ook pas na vier maanden de eerste verkoop. Ik heb er toen ook aan gedacht om te stoppen. Dat is een hele normale gedachte. Ik wilde doorgaan al was dat zwaarder dan ik dacht. ‘Doorgaan betekent iedereen inhalen die wel stopt’. Die zin moet je blijven onthouden wanneer je aan affiliate marketing wilt gaan doen. Sommige affiliates verdienen iedere maand zoveel dat zij iedere maand bij wijze van spreken een dikke BMW kunnen kopen van €50.000,-. Ik was tevreden met mijn €60,- tot €200,- maand, maar ik deed er ook weinig aan. Het is maar net wat je wilt.

Hoe werkt Affiliate marketing?

Eigenlijk heel simpel. Elk product wat op PayPro of op Daisycon staat heeft een code. Gecombineerd met jouw aangemaakte account op die website maakt dit dat jij een unieke, persoonlijke code hebt. Die unieke code moet jij gaan plakken en verbergen in je tekst en wanneer jij dus een bezoeker hebt die daarop klikt dan zal die verwijzen naar de website van dat product. Wanneer er dan een verkoop plaatsvindt, krijg jij een percentage/commissie over dat product. Het percentage verschilt per product wat jij promoot. Zorg er dus voor dat als jij veel bezoekers krijgt op je website, het product altijd gelinkt is aan de informatie die jij op je website zet. Kijk ook altijd of het product oud of nieuw is en of de eigenaar van dat product wel door wil blijven gaan met het aanbieden ervan.

Wat ik je aanraadt

Ik raad je aan om te beginnen met vakantieboekingen te promoten. Er zijn namelijk tientallen reisbureaus die op Daisycon staan die jij kunt aanbieden. Het kost misschien iets meer moeite om hoog te scoren in Google, maar daar valt wel het meeste winst uit te halen. Websites zoals prijsvergelijkers zijn ook in principe affiliates. Het kan dus iets heel simpels zijn waar je echt tonnen mee kunt verdienen op jaarbasis.

Eigen product of Affiliate marketing?

Ik zou toch eerst gaan beginnen met affiliate marketing. Vooral omdat je er op die manier in kan rollen als het gaat om het leren maken van websites en het verdienen van geld daarmee. Wanneer je dat een jaar of twee hebt gedaan en je er echt wat mee verdient hebt, kun je altijd nog een product maken. Wellicht is het een idee om dát als product te maken. Je hebt dan al direct een goede portfolio en tegen die tijd heb je iedere maand veel bezoekers via Google. Dus een leuke opstap voordat je een eigen product gaat maken.

Heb jij nog tips of vragen? Stel ze gerust hieronder en ik zal mijn best doen om zo snel mogelijk antwoord te geven. Overigens bied de eNJee cursus de juiste middelen om te beginnen met affiliate marketing.

Word vindbaar! Start direct met bloggen!

Plaats een reactie

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten