Onze blog

Blog beginnen: Waar moet je rekening mee houden?

 

Blog beginnen: Maar waar moet je nu rekening mee houden? Een blog beginnen doe je niet zomaar. Wat komt er kijken bij een blog beginnen?

Voordat je echt kunt gaan beginnen met het vullen van je blog zijn er nog een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Ik wil vandaag deze zaken met je gaan delen.

Waar wil je over gaan bloggen?

Voordat je gaat beginnen met bloggen is het belangrijk dat je weet waar je over wilt gaan bloggen. Je kunt een blog beginnen en bloggen over verschillende onderwerpen. Alleen het gevaar hiervan is dat je op een gegeven moment een blog krijgt met ontzettend veel blogberichten met verschillende onderwerpen. Hierdoor zul je dus ook niet echt specifiek kunnen richten op 1 doelgroep.

Natuurlijk kun jij je blog richten op verschillende onderwerpen. Maar ik raad je aan om onderwerpen te kiezen die ook nog overeenkomsten hebben met elkaar. Daarom is het belangrijk om te kijken in welke niche jij wilt gaan beginnen. Binnen deze niche kun jij gaan bepalen over welke onderwerpen jij wilt gaan bloggen.

 

Wie is je doelgroep?

Voor wie wil jij gaan bloggen? Wat is je doelgroep? Ook binnen een niche kun jij je gaan richten op een bepaalde doelgroep.

Wil jij juist blogberichten schrijven voor mensen van je eigen leeftijd of wil jij je richten op oudere of misschien wel jongere mensen. Wanneer jij weet wie je doelgroep is kan je blogberichten ook gerichten gaan schrijven.

Nu kan het zijn dat je liever en combinatie maakt. Ook dat is natuurlijk prima. Maar ga van te voren na wat er bij deze mensen speelt. Als je dit niet van te voren hebt bepaald is de kans namelijk erg groot dat je in het wilde weg gaat schieten. Waardoor je niet echt gerichte blogberichten gaat schrijven. Maar van alles een beetje.

Je kunt beter eerst richten op een bepaalde doelgroep en dit later uitwerken naar meer onderwerpen.

 

Hoe vaak wil je gemiddeld gaan bloggen?

Ik zet hier bewust gemiddeld. Want hoe je het ook wend of keert het kan gebeuren dat je op een gegeven moment niet meer aan dit gemiddelde komt.

Leg de lat in het begin niet te hoog voor jezelf. Je kunt beter eerst beginnen met bijvoorbeeld 1 blogbericht in de week en dit later uit gaan breiden. Het gaat er dus om dat je het gemiddelde dat jij bepaald ook niet perse hoeft te doen.

Een fout die ik heb gemaakt is dat ik toen ik begon met bloggen de afspraak had om 5 blogberichten per week te maken. En dan het weekend niet. Op een gegeven moment merkte ik dat ik er echt de pest in kreeg om te bloggen. Want naast het bloggen heb ik ook andere dingen te doen. Het ging te veel tijd kosten en ook had ik niet altijd even veel inspiratie om te bloggen.

 

Wil jij een samenwerking aan?

Er zijn bloggers die samenwerkingen aan zijn gegaan. Het is belangrijk dat jij vooraf bepaald of jij dat ook wilt.

Het voordeel van een samenwerking kan zijn:

  • Dat je hiermee ook geld kunt verdienen.
  • Je krijgt vaak gratis producten of diensten opgestuurd waar je over kunt bloggen.
  • Je hoeft niet zelf naar de winkel om niet producten en diensten aan te schaffen.

Het nadeel van een samenwerking kan zijn:

  • Dat je niet zelf helemaal meer kunt bepalen wat jij wel of niet wilt gebruiken.
  • Je zult naar bijeenkomsten moeten waar nieuwe producten en diensten worden getoond.
  • Je zult zelf je reiskosten moeten betalen (in de meeste gevallen).
  • Je hebt te maken met deadlines. Is het artikel niet oke? Dan zul je deze moeten aanpassen.

Denk daarom vooraf goed na of jij een samenwerking aan wilt gaan. Nu moet je niet denken dat een samenwerking al meteen aan de orde is. Vaak is het zo dat je vooraf al een tijdje bezig bent met bloggen en dat een bedrijf je blogs gaat volgen en dan met de vraag komt.

 

In welke stijl wil je gaan bloggen?

De stijl waarin je gaat bloggen zal ook bepalen hoe jij je blog ziet. Je kunt kiezen om te gaan bloggen op een hele open en persoonlijke manier. Maar natuurlijk kan het ook zijn dat je meer in de stijl wilt bloggen op professioneel en meer afstandelijke manier.

De stijl waarin jij gaat bloggen moet wel een stijl zijn die past bij jou. Het heeft echt geen zin om je anders voor te gaan doen. Dit zorgt op een gegeven moment ook voor frustratie bij jezelf. En je bezoekers? Die zullen dit al snel door hebben.

Als ik naar mijzelf kijk kan ik mijn stijl van bloggen wel omschrijven als vlot en vertel achtig. Ik ben ook iemand die met veel woorden dingen kan vertellen. En dat is ook net wat ik fijn vind. Deze manier van bloggen past dus echt bij mij. Nick heeft een heel andere stijl als het om bloggen gaat. Die schrijft net even wat professioneler en vaak ook met minder woorden.

 

Wat wil je niet met je blog?

Dit is waarschijnlijk een punt waar je niet bij stil staat. Maar wat wil je nu echt niet met je blog? Denk hier van te voren over na.

Je leest natuurlijk heel veel dingen op internet wat je wel en niet moet doen. Maar ik wil je op het hart drukken dat deze zaken van wel en niet moeten doen tips zijn. Het gaat er uiteindelijk om dat jij gelukkig bent in wat jij doet.

Wil jij alleen bloggen op informatieve manier? Maar liever niet persoonlijk? Dan hoef je dat dus echt niet te gaan doen. Het kan helpen om je bezoekers herkenning te geven. Maar persoonlijk bloggen is ook iets wat heel kwetsbaar kan zijn. Dus wil jij dit niet? Gewoon niet doen.

Dus neem vooraf door wat je niet wilt en waarom niet. Beantwoord die vraag eerlijk voor jezelf. Op deze manier zul je dus voorkomen dat je later spijt krijgt van dingen die je wel hebt gedaan. Terwijl je dit liever niet wilde.

Mocht het zijn dat je in de loop van de tijd hier anders over gaat denken? Dan kun je hier altijd nog een verandering in gaan brengen. Maar ook dan is het belangrijk dat je weet waarom je dit nu wel wilt.

 

Wil ik alleen maar blogberichten schrijven?

Het schrijven van blogberichten kan tijd in beslag nemen. Zeker als ondernemer heb je hier niet altijd tijd voor. Maar er is natuurlijk veel meer op het gebied van bloggen. Je kunt namelijk ook gaan voor vloggen. Dus eigenlijk een gesproken blogbericht.

 

Wat voor afbeeldingen en foto’s wil ik gebruiken?

Een blogbericht kun je dus goed versterken door het gebruik van afbeeldingen en foto’s. Maar wil je nu foto’s en afbeeldingen gebruiken die jijzelf maakt? Of wil je juist gaan voor stockphoto’s? Of juist voor een combinatie?

Ook dit is goed om vooraf eens goed over na te denken. Mocht het zijn dat je zelf afbeeldingen en foto’s gaat maken dan raad ik je wel aan om een plugin te gebruiken om je foto’s en afbeeldingen een watermerk te geven. Dit voorkomt dat anderen met je afbeeldingen en foto’s aan de haal gaan.

 

Conclusie:

Een blog beginnen is niet zomaar gedaan. Het is belangrijk dat je vooraf een aantal zaken hebt doorgenomen. Wat wil je nu wel en wat wil je juist niet.

De belangrijkste zaken heb je hierboven kunnen lezen.

 

 

Ultieme SEO Fitness E-Book 2018

GENEREER EEN ENORME GOLF VAN NIEUWE GRATIS BEZOEKERS NAAR JE WEBSITE OF WEBSHOP ONTDEK DE ALLER LAATSTE UPDATES VAN GOOGLE EN HOE JE ZE MOET GEBRUIKEN IN JOUW VOORDEEL

Dank voor het aanmelden! Check gauw je mailbox!

Er is iets mis gegaan... Probeer het ff opnieuw.

Plaats een reactie

Ultieme SEO Fitness E-Book
2018

GENEREER EEN ENORME GOLF VAN NIEUWE GRATIS BEZOEKERS NAAR JE WEBSITE OF WEBSHOP
ONTDEK DE ALLER LAATSTE UPDATES VAN GOOGLE EN HOE JE ZE MOET GEBRUIKEN IN JOUW VOORDEEL

Dank voor het aanmelden! Check gauw je mailbox!

Er is iets mis gegaan... Probeer het ff opnieuw.