Onze blog

Blog beginnen? Gebruik deze stappenplan! Binnen 30 minuten je eigen blog!

 

Een blog maken is iets wat ontzettend leuk is, vooral als je weet hoe je dit precies kunt aanpakken. Misschien wil jij een blog maken om je hobby te kunnen delen met je bezoekers. Of wil jij juist een blog maken omdat je een onderneming hebt en hiermee je producten of diensten wilt gaan verkopen. Waneer je een blog gaat maken als ondernemer zijn er een aantal belangrijke zaken die je zeker niet moet gaan doen.

Maar laten we eerst maar eens gaan kijken naar hoe je een blog kunt gaan maken. Voor zowel de mensen die dit als hobby willen gaan doen en ook voor de ondernemers onder ons.

Bloggen, je hoort en ziet het steeds vaker dat ondernemers een blog beginnen. Vaak denken deze mensen te complex waardoor zij nooit zullen starten met bloggen. Maar wist je dat een blog starten heel eenvoudig is? En ik maak het je nóg eenvoudiger door onderstaande 5 stappenplan uit te voeren. Het opzetten van een blog is nog nooit zo eenvoudig geweest. Je hoeft werkelijk bijna niets te doen! En je hebt totaal geen technische kennis nodig! Als jij met je muis kunt klikken dan heb jij binnen 1 uur je eigen blog!

 

Blog Maken: Het opzetten van een blog is heel eenvoudig

Het volgen van deze instructies zal waarschijnlijk minder dan 30 minuten duren.

Het kiezen van een domeinnaam en het thema van de blog (die bepaalt hoe het eruit ziet) kan echter even duren als je nog niet weet wat je huiskleuren etc zijn.

Ten slotte, het creëren van kwaliteitsinhoud die jouw potentiële lezers willen lezen kan nog meer tijd duren. Bijvoorbeeld, het duurde meer dan 72 uur om dit artikel samen te brengen (inclusief afbeeldingen). Dat gezegd hebbende, veel bloggers schrijven binnen enkele uren kortere artikelen.

Over het algemeen hoeft het bloggen niet veel tijd in beslag te nemen. Het is helemaal aan jou om te beslissen hoe serieus je het online ondernemen neemt.

 

Hoeveel kost Bloggen?

Je zou je misschien wel afvragen: “Zal het veel geld kosten om mijn eigen blog te starten?”

Het korte antwoord is ‘Nee’. je kunt zelfs een blog gratis maken als je dat wilt.

MAAR er zijn een paar dingen waar je voor moet betalen.

Een domeinnaam (www.jouwwebadres.nl) kost ongeveer €10 per jaar.

Web hosting is duurder ongeveer €4 – €15 / maand of meer (Hoting met domein bij eNJee kost €4,90 / maand). In een notendop kost het minder dan een kop koffie bij Starbucks.

Wanneer je een serieuze blog wilt starten, moet je een paar euro’s uitgeven om een ​​domeinnaam en web hosting te krijgen.

 

Kan ik geld verdienen met bloggen?

Kort antwoord is: Ja.

Sommige succesvolle bloggers verdienen krankzinnige bedragen per maand (€ 50k / maand en hoger), en het grootste deel is ook passief. Daarnaast is het zo dat deze bedragen bijna alleen maar ‘winst’ is.

Er zijn eindeloze manieren om geld te verdienen met je blog.

Sommige bloggers bieden eigen diensten aan, sommige gebruiken Google Adsense-programma’s, sommigen verdienen hun blogs met Amazon als affiliate, en weer anderen verkopen alleen fysieke / digitale items.

Maar je kunt ook een blog opstellen voor plezier of als hobby. Ik heb veel ondernemers geholpen om blogs op te zetten die gewoon een betere schrijver willen worden. Sommige mensen willen gewoon hun mening / kennis delen. Weer anderen vinden het leuk om hun wereldreis te delen met anderen.

Ongeacht wat je doelen zijn, zul je onderstaande stappen moeten volgen om vandaag je blog te starten.

 

Blog Maken STAP 1: Kies je blogplatform

Bij het starten van je blog zijn er verschillende platforms om uit te kiezen (WordPress, tumblr, blogger, enz.)

Eén die er echt uit springt is WordPress.

Het is een GRATIS software, erg gebruiksvriendelijk, en perfect voor mensen die nog nooit een blog hebben gebouwd.

Waarom mensen WordPress aanbevelen?

Het is gratis (je hebt alleen een webhost en domeinnaam nodig)
Er zijn 5 k + gratis en betaalde WordPress thema’s beschikbaar.
Ze hebben een super behulpzaam ondersteuningsforum.
Het biedt 45k + gratis plugins om je blog soepeler en efficiënter te laten lopen.
91% van alle wereldwijde blogs draait op WordPress, waaronder onze website eNJee.nl

P.S: Download / Installeer WordPress nog niet. Je moet WordPress installeren in STAP 4.

Hier zijn slechts een paar voorbeelden van WordPress Blogs:

Example WordPress Blog #1

Warehouse:Peter Sandeen:Conversion Optimization:Mikk Leiner:screenshot-1.png

Warehouse:Peter Sandeen:Conversion Optimization:Mikk Leiner:screenshot-2.png

Waarom zou je geen blog op een gratis platform moeten maken?

Het is waar, beginnen met bloggen kan gratis. Op die gratis platforms zal je blog niet erg functioneel zijn, het ziet er saai uit en het adres ziet er een beetje kinderachtig uit (bijvoorbeeld JouwBlog.WordPress.com), waardoor jouw geloofwaardigheid wordt verminderd.

Er zijn enkele ernstige tekortkomingen in gratis opties die je moet weten:

Geen controle – Je blog wordt gehost op een andere website (bijvoorbeeld wordpress.com, tumblr.com, blogspot.com). Als je hun gebruiksvoorwaarden schendt (zelfs per ongeluk), kunnen ze jouw blog op elk moment afsluiten (het is gebeurd regelmatig).
Geen aanpassingen – Je kunt geen gratis plugins of thema’s gebruiken. Sterker nog, je kan zelfs geen aangepaste thema’s gebruiken om je blog echt uit te laten blinken.
Andere beperkingen – Je krijgt ruimte voor slechts 3GB. Voor berichten, afbeeldingen en misschien video’s, dat is gewoon niet genoeg.
Kortom, maak geen gratis blog, vooral als je serieus bent met het starten van een blog. Later overstappen naar een betere optie vanuit een gratis blogplatform kan erg tijdrovend en lastig zijn. Dus begin daar absoluut niet aan.

In plaats daarvan, creëer een eigen WordPress blog waar je geen beperkingen hebt.

Dit leidt me naar de volgende stap: het vinden van een domeinnaam.

 

Blog Maken STAP 2: Kies een domeinnaam en Hosting

 

Om je WordPress website online te krijgen, heb je twee dingen nodig:

Een domeinnaam (een URL of webadres zoals eNJee.nl)
Hosting (een dienst die jouw website verbind met het internet)
De WordPress platform zelf is gratis, maar een domeinnaam en een snelle, goede en betrouwbare hosting kost je ongeveer €5 á €6 per maand all in.

Ter vergelijking:

 • Big Mac Menu: € 7,15 per menu
 • Koffie bij de StarBucks: Caramel Maaccchiato € 5,05 per koffie
 • Abonnement bij de sportschool: ± € 20,- per maand
 • Telefoon abonnement: ± € 45,- per maand

Het bezitten van je eigen domeinnaam ziet er veel professioneler uit dan het hebben van je website op het domein van iemand anders (zoals jouwwebsite.wordpress.com (dit is een subdomein)) Vaak zie ik mensen (vooral ondernemers) die geld willen besparen voor hun website. En gaan vervolgens in zee bij een bedrijf die -sub-domeinen verkoopt. Dat is veel goedkoper. Helaas komen ze er later achter dat zij totaal niet vindbaar zijn in zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo! en zien ineens reclame op hun website die niet eens van hun is maar van t bedrijf waar zij hun website hebben staan. Kortom, bezuinig niet op je eigen domeinnaam!

Plus, het hebben van je hosting bij eNJee zal ook ervoor zorgen dat je website snel geladen wordt. De snelheid en laadtijd van je pagina’s is de grootste prioriteit die je moet hebben om hoog te scoren in alle zoekmachines!

Waar kan ik mijn domeinnaam registreren?

Je kunt makkelijk je eigen domeinnaam checken en registreren door onderstaande tool te gebruiken:

 

[wpdomainchecker item_id=”8873″]

Of je gaat naar deze pagina: https://enjee.nl/product/domein-hosting-en-wordpress-installatie/

Wanneer je via eNJee je domeinnaam registreert dan zorg ik er persoonlijk voor dat je domein kosteloos gekoppeld wordt met de hosting bij eNJee. Wanneer alles is gekoppeld (duur van koppeling is 24 uur) zal ik WordPress geheel kosteloos voor je installeren. Je hoeft dus werkelijk niets te doen! Wat een service hè!? Het enige wat je moet doen is een geschikte domeinnaam kiezen en de betaling afronden (€5,85 per maand). Vervolgens kun je lekker languit in je stoel gaan zitten of gaan bankhangen. Wanneer alles werkt zul je van mij een mail krijgen met al je inloggegevens en kun je direct aan de slag. Dus wanneer je ervoor kiest om bij eNJee je eigen WordPress Website te maken heb je direct al Resultaat! Geen zorgen of stress wat je bij andere webhosting providers wel zult hebben en ervaren.

Natuurlijk mag je proberen om bij andere webhosting providers een domeinnaam te registreren en je hosting te koppelen en vervolgens WordPress erop te installeren, maar het is een zeer ingewikkeld proces en vaak lopen de mensen na het kopen van een domeinnaam al vast. Dus bespaar jezelf heel wat moeite en stress en kies voor eNJee.

Ook wanneer je een eigen domeinnaam geregistreerd hebt bij eNJee, zul je ook persoonlijke email adressen aan kunnen maken zoals: info@jouwwebsite.nl of jouwnaam@jouwwebsite.nl etc.

Heb je al een domeinnaam en hosting elders lopen? Ga dan naar stap 3, waar ik zal uitleggen hoe je een WordPress website kunt maken.

 

Blog Beginnen: Waar moet ik op letten bij het registreren van een domeinnaam?

 

Dat is eigenlijk heel eenvoudig:

Wanneer je een website moet hebben voor je onderneming, is het wel verstandig dat je bedrijfsnaam overeenkomt met je domeinnaam, of andersom 😀 Bijvoorbeeld: Mijn bedrijfsnaam is eNJee en mijn domeinnaam is eNJee.nl of neem bijvoorbeeld IKEA, daarvan is de domeinnaam ikea.nl. Hetzelfde bij Mediamarkt, BCC, of elk ander groot bedrijf. Helaas zie ik maar al de vaak dat ondernemers een domeinnaam registreren waarbij de naam totaal anders is dan de naam van hun bedrijf. Dat is totaal verwarrend voor hun klanten of toekomstige bezoekers. Hou dus rekening daarmee!

Domeinnamen horen meestal te eindigen met: .nl .com .be .org of .net maar in de afgelopen maanden zijn er enorm veel domeinextenties uitgekomen. Waarbij het einde van de URL eindigt op .pizza .amsterdam .link .club etc.

Mijn beste advies? Vermijd vooral de vreemde extensies en kies voor .nl .com .net of .org!

(Vooral veel beter voor de zoekmachines 🙂 )

Ook omdat .nl .com .org en .net vaak wordt gebruikt en gemakkelijker te onthouden is, is de domeinextensie rage is niet echt tactisch om dat toe te passen voor je eigen domein. Wanneer je wel wilt kiezen (om wat voor foute reden dan ook) voor een domeinextensie dan kan ik je niet verder helpen. Ik bied alleen domeinextensies aan die ook geschikt zijn voor zoekmachines. Dus zul je verder moeten zoeken 😉

 

Eventuele aanvullende tips voor het kiezen van mijn domeinnaam?

Er zijn een paar dingen die kunnen helpen bij het kiezen van je domeinnaam:

# 1: Heb je een merknaam? Bijvoorbeeld, als je website over poëzie gaat dan is: beste-poëzie-gedichten-website.nl geen tactische keuze. Je kunt dan beter kiezen voor: poëzieacademy.nl of poëziegedichten.nl Een streep ”-” tussen de woorden van een URL is vaak ‘vervelend’ om te onthouden.

# 2: Is het makkelijk te onthouden? Dat is eigenlijk nog wel het allerbelangrijkste. Je domeinnaam moet makkelijk te onthouden zijn! Kies voor een heldere domeinnaam die makkelijk te onthouden is. Als je een domeinnaam kiest die: te vaag, te lang of lastig te spellen is dan kunnen bezoekers of klanten je naam moeilijker onthouden en zelfs vergeten.

# 3: Is het funky? Kies een domeinnaam die bij de tijd is, die lekker over je tong rolt of in 1 woord je bedrijf omschrijft. Humor werkt vaak goed waardoor klanten je naam makkelijk onthouden. Kom met een coole naam. Vaak zijn de ‘simpele namen’ al bezet gezien er 150 miljoen domeinnamen zijn geregistreerd. Wat mensen snel onthouden is bijvoorbeeld: coolblue.nl

Er bestaat een gouden regel die altijd geldt voor domeinnamen: Als het je bevalt of heb je er een goed gevoel bij?? GO FOR IT!!

 

Checklist nalopen voordat we met stap 3 aan de slag gaan:

Doe wat brainstormen voordat je een unieke domeinnaam gaat registreren. Het moet een domeinnaam worden die voor de rest van je leven (en misschien wel langer) bij je blijft. Dus neem vooral de tijd.

Beveilig je domeinnaam en webhosting. Voor dit adviseer ik eNJee.nl, je kunt ook kiezen voor een ander betrouwbare webhosting provider zolang je maar 100% weet dat je domein en hosting goed beveiligd zijn!

 

Type nu je webadres in (www.JouwWebsite.nl) Je zult waarschijnlijk zoiet zien:

default WordPress blog

 

Vervolgens log je in op je admin panel door naar een URL te gaan zoals: http://JouwWebsite.nl/wp-admin/.

Na het inloggen zie je de welkomstpagina van je WordPress admin panel.

 

Blog Maken STAP 3: Pas je blog aan door een thema te kiezen

Zodra je in je WordPress dashboard bent, kunt je je blog aanpassen. We gaan alles doornemen wat je moet doen om je blog klaar te maken en je eerste bericht te publiceren.

 

WordPress dashboard

 

Je zult even moeten wennen met de items van het WordPress-beheerdersmenu.

Hier zijn de verschillende admin menu opties:

Dashboard – Dit is de pagina die je ziet na het inloggen.
Berichten – Hier kun je nieuwe blogberichten schrijven en publiceren en oude zien en bewerken. We gaan later in dit artikel een keer doornemen.
Media – Dit is jouw mediabibliotheek met alle afbeeldingen, PDF’s, video’s, enz. Die je hebt geüpload.
Links – Veel bloggers gebruiken dit helemaal niet. Je kunt deze optie voorlopig overslaan.
Pagina’s – Hier kun je nieuwe pagina’s schrijven en publiceren en de oude bekijken en bewerken.
Reacties – Alles heeft betrekking op reacties. Je kunt dit activeren wanneer jij je eerste bericht hebt gepubliceerd zodat lezers hun eerste reacties kunnen achterlaten.
Weergave – Hier kun jij je thema aanpassen. We gaan daar zo dadelijk dieper op in.
Plugins – Hier kun je plugins toevoegen en verwijderen. Plugins zijn tools die functionaliteit toevoegen aan uw blog. We gaan hierdoor na het selecteren van het thema.
Gebruikers – Wanneer je met anderen je website deelt, kun je hier gebruikers toevoegen en een bepaalde waarde/functie geven. Ook is het mogelijk deze personen weer te verwijderen.
Extra – Dit zijn enkele extra tools die je kunt gebruiken voor het publiceren van berichten.
Instellingen – Hier kun je de instellingen van je blog bewerken. We kijken later in dit artikel naar deze instellingen.

Kies een GRATIS thema voor je blog

Ik denk dat het kiezen van je nieuwe WordPress blog thema de leukste stap is.

Het goede nieuws:

Jij bepaald als enige welke thema je gaat gebruiken.
Je kunt een GRATIS WordPress-thema downloaden.
Je kunt het later wijzigen (verander het alleen niet te vaak).

Het slechte nieuws:

Je kunt door het grote aantal gratis thema’s moeilijk een keus maken.
Een WordPress-thema is verantwoordelijk voor hoe je blog er uitziet, dus het is een belangrijke beslissing.
Met andere woorden, een WordPress-thema is als het ware het frame van je auto. Het verandert de uiterlijk van je auto, maar heeft geen invloed op de eigenschappen of prestaties.

Gelukkig heeft WordPress duizenden goed uitziende thema’s die al SEO geoptimaliseerd zijn om elk merk, niche of industrie te domineren.

 

Belangrijke punten waar je op moet letten bij een WordPress-thema:

Eenvoud: onduidelijk ontwerp maakt het moeilijk voor lezers om uw blog te navigeren.
Responsiviteit: Het thema moet zijn lay-out aanpassen over verschillende schermformaten en apparaten. In de zeer mobiele wereld waarin we leven, is responsiviteit een noodzaak.
Snelheid: Hoewel de meeste thema’s je blog niet vertragen, is het nog steeds goed om het te testen. Om de snelheid van een thema te testen, gebruik je Pingdom Website Speed ​​Test, voer de URL van de demo’s in, en zie hoe lang de pagina moet laden. Als de laadtijd langer is dan drie seconden, zou je misschien een ander thema moeten vinden (bij voorkeur is de laadtijd minder dan twee seconden).
Gemakkelijke aanpassingen: Het is makkelijk om het thema aan te passen, je zult iedere keer moeten worstelen wanneer je iets wilt aanpassen. Gelukkig bieden veel WordPress thema’s gemakkelijke aanpassingsopties.
SEO gereedheid: Het is beter om een ​​thema te kiezen dat is ontworpen en gecodeerd met een goede SEO fundering. (Zoek naar “SEO Optimized” of “SEO ready” in de themabeschrijving.)
Beveiliging: Thema’s veroorzaken meestal geen beveiligingsproblemen. Maar het is toch goed om een ​​aantal gebruikersrecensies en reacties te controleren – en als je dat doet, controleer of mensen veiligheidsproblemen hebben met het thema.

Houd deze factoren in gedachten bij het kiezen van een thema.

Blog Maken STAP 4: Leer berichten en pagina’s te maken

Oké, nu weet je de basis van WordPress. Dus, nu voor het leuke deel, het is tijd om je eerste blogpost te maken! Ik breng je stap voor stap door dit proces om je het gemakkelijk te maken.

Ga terug naar je WordPress-beheerderspaneel (http://jouwdomein.nl/wp-admin/) en vervolgens naar “Bericht” > ”Nieuw Bericht” (of” Pagina’s “Voeg nieuwe toe”) in de linker menubalk.

Je ziet een zeer gebruiksvriendelijke editor scherm dat je vast herinnerd aan MicroSoft Word of Pages op een Mac:

 

WordPress add post screen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laten we alle cijfers van de afbeelding hierboven afgaan:

 1. Titelgebied: Hier komt de titel van je blogbericht.
 2. Inhoudsgebied: Dit is waar de tekst van je blogbericht komt te staan. Het hele gebied werkt net als tekstbewerking in Word of Pages. Je kunt ook afbeeldingen en andere media toevoegen aan je post door op de knop ‘Media toevoegen’ te klikken.
 3. Standaard bewerkingshulpmiddelen: Hier zijn opties zoals vetgedrukt, cursief, lijsten, paragrafen en koppen.
 4. Publishing Tools: Hier kun je je bericht online zetten; Onder deze optie is de grote blauwe “Publiceren” knop. Je kunt ook een publicatiedatum instellen om je bericht in de toekomst te plannen of ’t artikel op te slaan als een concept.
 5. Extra Fine-tuning Tools: Categoriseer je blogberichten en voeg Tags toe.

 

Hier zijn een paar dingen die ook interessant zijn:

Links toevoegen aan je berichten:  Om een link aan je bericht toe te voegen, markeer de gewenste tekst en ga naar het blogmenu.

 

how to add links to your blog posts

 

Klik op het item ‘Paperclip-looking’ rechts van het item ‘Uitlijnen rechts’.

 

yperlink image

 

Van daar voeg je de URL toe die je wilt koppelen:

 

adding links to posts

 

Klik vervolgens op het pictogram Instellingen rechts (het bovenstaande wheel-looking item naast de pijl).

 

adding links part 2

 

Klik op het vak ‘Open de link een nieuw tabblad’. Dit is belangrijk – je wilt niet dat mensen je site verlaten als ze op een link klikken!

 

Foto’s toevoegen aan je berichten: Ik heb het hier al vaker over gehad in andere blogberichten, maar ik zal het hier nog een keer uitleggen. Scrol door naar de top van het blogmenu en klik op ‘Media toevoegen’.

 

adding images to your blog posts

Selecteer hier de bestanden die u wilt uploaden. U kunt eerder geuploade bestanden vinden uit de “Media Library” in de linkerbovenhoek naast “Upload Files”.

WordPress media center

 

Zodra je een afbeelding hebt geüpload, kun je de grootte en plaatsing ervan selecteren.

 

Uitgelichte afbeelding: Om een ​​afbeelding toe te voegen (de afbeelding die bovenaan je bericht staat en in de miniaturen van je artikel), blader je naar de rechter zijbalk van jouw blogmenu. Je ziet een optie met de titel “Uitgelichte Afbeelding”. Klik dan op ”Uitgelichte afbeelding toevoegen”, en ga dan door hetzelfde uploadproces om hier in een afbeelding toe te voegen.

 

YouTube video’s toevoegen: het toevoegen van een video kan je blogbericht boosten in de zoekresultaten. Dit proces was vroeger een beetje ingewikkeld, maar na enkele recente WordPress-updates en YouTube-updates is het makkelijker geworden.

Je hoeft alleen maar een YouTube-video-URL naar het inhoudsgebied te kopiëren en te plakken. Zorg ervoor dat de URL op zijn eigen regel staat en niet klikbaar is. Wanneer je het bericht publiceert, verschijnt de video. Ik zei toch dat het eenvoudig was!

De permalink maken: De permalink is de URL van je blogbericht. Je moet deze link helder, kort en krachtig maken.

Je vindt de permalink onder de berichttitel. Bijvoorbeeld “Permalink: http://jouwdomein.nl/bericht_title”.

Soms maakt de titel van je blogbericht de perfecte permalink. Maar meestal zal deze te lang zijn, en dan moet je het veranderen.

 

Hier zijn enkele tips voor het optimaliseren van je WordPress-website:

Focus je op SEO-zoekwoorden. Denk aan wat mensen zouden typen in Google als ze zoeken naar de informatie die je deelt in je blogbericht. Zorg dus voor ”keywords” oftewel ”zoekwoorden”.
Vermijd dubbel content (Zorg voor unieke content, keer op keer).
Verander de permalink niet na het publiceren van de post (tenzij het absoluut moet), omdat dit tot verloren bezoekers zal leiden.
Hoofdstukken toevoegen: Kopteksten helpen je bij het opbouwen van de inhoud en maken het gemakkelijker voor bezoekers om te lezen.

Om een ​​hoofdtuk toe te voegen, blader je naar de vervolgkeuzelijst ‘Alinea’. Selecteer de koptekst die je wilt gebruiken.

 

Titles and Headings

 

Publiceer je bericht (of pagina)

Wanneer je klaar bent met je blogbericht, klik dan op de knop ‘Publiceren’ en vervolgens op de link ‘Bericht bekijken’ die bovenaan de pagina verschijnt (je ziet je bericht vervolgens live op de website).

Hartelijk gefeliciteerd! Je hebt je eerste blogbericht gepubliceerd!

 

Blog Maken Stap 5: Genereer bezoekers naar je blog website

Wanneer je je eerste blogbericht online hebt staan, Is deze natuurlijk niet direct zichtbaar voor iedereen. Dat kan 7 dagen duren wanneer Google je blogbericht en website scant en jouw bericht in de zoekresultaten weergeeft. Naarmate je meer gaat bloggen zal Google je website vaker scannen en zo kom je hoger in de zoekresultaten.

Zorg altijd voor interessante en unieke content. Wanneer bezoekers langer op je website blijven om te lezen dan zal Google je website ook meer waarderen.

Zorg ook voor meer dan 300 woorden per blogbericht. Wanneer je de plugin tool van Yoast gebruikt, geeft deze aan dat het blogbericht een minimum aantal woorden van 300 moet bevatten. Zorg dat je per artikel rond de 600 á 800 woorden zit.

Zorg ervoor dat bezoekers het artikel kunnen delen op Social Media. Op die manier kun je je doelgroep bereiken en is de kans op verkoop ook groter.

Zorg dat de snelheid van je website snel is. Sinds de laatste jaren is Google streng aan het controleren of webmasters hun website wel snel laden. Zorg dat de laadtijd van je website en blogberichten onder de 3 seconden blijven. Bij voorkeur onder de 2 seconden. De hosting van eNJee is een zeer snelle en betrouwbare hosting.

Zorg voor geoptimaliseerde afbeeldingen. Te zware en grote afbeeldingen duren langer om te laden. Probeer deze bestanden te verkleinen zodat de laadtijd van je website omlaag gaat. Gebruik het liefst helemaal geen afbeeldingen in je blogbericht.

Zorg dat je de bezoekers en lezers betrekt bij elk blogbericht wat je schrijft. Probeer bij elk artikel een oplossing voor hun te betekenen in welke vorm dan ook.

Zorg voor YouTube video’s: YouTube is van Google en wanneer je bezoekers haalt uit YouTube dan zal je website ook hoog scoren in de zoekresultaten. Google is dol op video’s bijvoorbeeld van beauty bloggers.

 

Blog Maken: Conclusie + Samenvatting + Handige Blog Tips:

 

Een blog maken is iets wat ontzettend leuk is, vooral als je weet hoe je dit precies kunt aanpakken. Misschien wil jij een blog maken om je hobby te kunnen delen met je bezoekers. Of wil jij juist een blog maken omdat je een onderneming hebt en hiermee je producten of diensten wilt gaan verkopen. Waneer je een blog gaat maken als ondernemer zijn er een aantal belangrijke zaken die je zeker niet moet gaan doen.

Maar laten we eerst maar eens gaan kijken naar hoe je een blog kunt gaan maken. Voor zowel de mensen die dit als hobby willen gaan doen en ook voor de ondernemers onder ons.

 

Domeinnaam en hosting regelen voor je kunt beginnen:

Een blog maken is meer dan alleen je berichten schrijven en plaatsten. Want je hebt natuurlijk meer nodig voor je kunt gaan beginnen met je eigen blog, namelijk; een domeinnaam en hosting.

Voordat je echt kunt gaan beginnen is het handig om vooraf te weten onder welke domeinnaam je wilt gaan werken. Ik raad je dan ook aan om in de eerste plaats hier goed over na te gaan denken. Een domeinnaam veranderen kan wel, alleen wanneer je bekendheid hebt opgebouwd is het lastig om weer te gaan veranderen van domeinnaam. En dit kost je ook extra geld. Controleer of je domeinnaam nog vrij is, daarom raad ik je zeker aan om meerder opties te hebben voor je domeinnaam. Mocht het zijn dat deze al in gebruik is, kun je kijken naar de andere opties die je hebt.

Waar moet een domeinnaam aan voldoen?

 • Kort en krachtig.
 • Niet te moeilijk om uit te spreken.
 • Niet te moeilijk om te schrijven.
 • Een zoekwoord in je domeinnaam is aan te raden, maar niet noodzakelijk.
 • Wanneer je een onderneming start is het handig om je bedrijfsnaam te gebruiken.

Hosting heb je ook nodig om je website of webshop met blog zichtbaar te kunnen maken. Je kunt er voor kiezen om dit zelf te doen. Maar het nadeel hiervan is dat wanneer het heel druk op je blog word dat je website of webshop het niet meer trekt en dus niet meer zichtbaar is. Daarom is het zeker aan te raden om je hosting te regelen bij een erkend bedrijf. Zeker als ondernemer mag het niet zo wezen dat je website uit de lucht raakt omdat het te druk word. Dit gaat je dan geheid klanten kosten.

 

Kiezen van een platform waar jij mee wilt gaan werken:

Je kunt voor ontzettend veel verschillende platforms kiezen om je blog te maken. Maar laat ik maar meteen de beste optie geven: En dat is namelijk WordPress!

Maar waarom WordPress?

 • Je kunt als je dat wilt een gratis blog maken. Als jij als ondernemer aan de slag gaat, raad ik je dit echt sterk af. Want voor je domeinnaam krijg je dan het volgende te zien: wordpress.jedomeinnaam.nl. Laten we eerlijk zijn dit straalt niet echt professionaliteit uit. Daarnaast is een ander nadeel van een gratis domeinnaam, trouwens niet alleen bij WordPress hoor, dat je veel minder mogelijkheden hebt als het gaat om je website.
 • WordPress is makkelijk in gebruik, zowel bij de gratis als betaalde versie.
 • Je kunt ontzettend veel plugins gebruiken en downloaden, zowel betaald als gratis. Deze mogelijkheid is meer bij de betaalde versie.
 • Je hebt ontzettend veel opties als het gaat om thema’s, zowel betaald als gratis. Deze mogelijkheid is meer bij de betaalde versie.
 • Je kunt heel eenvoudig pagina’s en berichten maken.
 • Berichten kun je inplannen en worden automatisch geplaatst op een datum en tijd dat jij dat wilt.

Of je nu gaat voor een gratis blog maken of juist voor de betaalde blog maken die keuze laat ik echt aan jou over. Het is goed dat jij voor jezelf bepaald wat je doel is van je blog en natuurlijk of jij hier geld in wilt en kunt steken. Toch raad ik je wel aan als je als ondernemer een blog gaat maken dat het verstandiger is om een betaalde blog te maken. Dit heeft meer mogelijkheden en je straalt wel professionaliteit uit. Wat in mijn ogen toch wel belangrijk is.

 

Wie is je doelgroep:

Een blog maken is tof om te doen, maar weet jij voor wij jij een blog maakt? Wat is eigenlijk je doelgroep? Wanneer jij heel bewust weet wie je doelgroep is kun je op deze manier ook gericht een blog schrijven.

Wanneer jij een blog maakt voor ouderen, dan kun je geen turbotaal gaan gebruiken. Ik bedoel met turbotaal dat je dus geen hippe woorden moet gaan gebruiken. Juist omdat je met turbotaal deze groep niet aanspreekt, want zij begrijpen deze woorden in de meeste gevallen niet.

Maak jij een blog voor tieners dan is het dus ook niet handig om content te schrijven met moeilijke woorden of dat heel serieus is.

Bedenk ook hoe jij je doelgroep wilt gaan aanspreken. Ga jij je doelgroep aanspreken met u/uw of met jij/je dan is het dus goed dat je dit ook op deze manier blijft doen.

Ik zie het vaak dat er op een blog de lezers steeds op een andere manier worden aangesproken. Dit vind ik persoonlijk best wel verwarrend overkomen. Ik ben er van overtuigd dat ik hierin echt niet de enige ben. Daarom is het dus echt raadzaam om heel goed te weten wie je doelgroep is.

 

Ga niet je producten en diensten verkopen:

Wanneer je als ondernemer een blog gaat maken is het heel verleidelijk om je producten en diensten te willen verkopen. Maar dit kun je beter niet doen.

Schrijf je content om een probleem of vraag te behandelen en hierin kun je uiteraard wel een link zetten naar een product of dienst die jij aanbied die kan helpen bij het probleem of vraag van je bezoeker. Juist door in te gaan op een vraag of probleem kun jij laten zien dat jij weet wat er in het hoofd van je bezoeker om gaat en dat jij hier naar wilt luisteren. Maar jij hierbij wel de oplossing die kan helpen. Het is dan dus aan je bezoeker of zij op deze link willen klikken en over willen gaan tot het doen van een aankoop.

Wanneer je als ondernemer je gaat richten op alleen willen verkopen van je producten en diensten en hier alleen maar over aan het schrijven gaat is de kans groot dat bezoekers een gevoel krijgen dat ze bij je iets moeten kopen. En dat is vaak niet het eerste doel van je bezoeker.

 

Schrijf op je eigen unieke manier:

Een blog maken is meer dan het delen van informatie en het linken naar de oplossing –> je producten en diensten. Namelijk het schrijven van blogberichten op je eigen unieke manier.

Bezoekers zul wel of niet voor je kiezen om je te gaan volgen. Dat is iets wat jezelf niet in de hand hebt. Ik volg zelf verschillende bloggers en ik heb hier nu ook een paar favorieten tussen zitten. Dit komt ook omdat zij op hun eigen unieke manier bloggen. Door hun blog laten ze ook een stukje van hun persoonlijkheid zien. Oke nu ben ik me er wel van bewust dat woorden toch wel iets moeilijker zijn om een stukje persoonlijkheid te kunnen laten zien. Maar ik kan wel zeggen dat de ene schrijfstijl mij meer aanspreekt dan de andere. Zo is dat ook met je eigen bezoekers.

Door op je eigen unieke manier te gaan schrijven zul je merken dat het bloggen je ook veel gemakkelijker af zal gaan. Ik heb dit al heel vaak gedeeld, maar misschien ben jij voor het eerst op eNJee.nl en op dit bericht gekomen. Toen ik ruim 2 jaar geleden ben begonnen met bloggen voor eNJee wilde ik op de manier van Nick gaan schrijven. Want in de eerste plaats is eNJee de onderneming van Nick en ben ik gaan bloggen om hem te helpen. Na een poosje krampachtig proberen bloggen op hoe Nick is, kwam ik er achter dat dit nu niet bepaald lekker ging. Het bloggen ging mij echt onwijs tegenstaan en ik ben Ishara en geen Nick. Daarna ben ik gaan bloggen op mijn eigen unieke manier. Wow en toen ging het ineens zo veel makkelijker.

Kortom ga je niet voordoen als iemand anders. Het bloggen zal binnen de kortste keren een ramp gaan worden of je raakt helemaal gefrustreerd. Dat is echt helemaal niet nodig!

 

Maak een pakkende titel:

Een pakkende titel is het eerste wat je bezoekers zien. In de meeste gevallen besluiten je bezoekers of ze wel of niet verder willen lezen.

 

Maak een pakkende meta omschrijving:

Ook de meta omschrijving is in combinatie met een pakkende titel erg belangrijk. Juist door een meta omschrijving te schrijven kun jij je bezoeker nieuwsgierig maken en laten besluiten of ze verder willen lezen.

Wanneer je via Google ergens naar opzoek gaat zie je als eerste de titel en daaronder een klein stukje tekst (dit is dus de meta omschrijving). De titel in combinatie van de meta omschrijving zorgt er voor dat mensen zien waar een blog overgaat.

Vaak zie je dat er een stukje tekst te zien is en daarna komt er ook vaak “lees meer…” maar dit is iets wat niet perse moet. Wij zijn hier nu sinds een paar weken mee opgehouden om dat er nog bij te zetten. Dit heeft er puur mee te maken dat dit iets is wat niet noodzakelijk is en daarnaast is het uiteindelijk de keuze van de bezoeker of ze verder willen lezen. Doe ze dit wel dan klikken ze er toch wel op. Dus het is eigenlijk net even een beetje dubbelop.

 

Afbeeldingen in een blogbericht:

Het gebruik van afbeeldingen is zeker aan te raden. Zeker bij het bericht zelf. Hiermee kun je ook je blogbericht net even meer meegeven en ondersteunen. Natuurlijk moet het wel een afbeelding zijn die past bij je blogbericht.

Bij het gebruik van afbeelding is het aan te raden om of zelf je eigen foto’s en afbeeldingen te maken of gebruik te maken van Stockphotos. Wanneer je kiest om zelf je afbeeldingen en foto’s te maken zorg er dan voor dat je gebruik maakt van een plugin waarmee je een watermerk toevoegt. Op die manier kan er niemand anders met je afbeeldingen aan de haal gaan.

Nog een plugin die ik zeker aanraad voor je afbeeldingen is WP-Smush. Deze plugin zorgt ervoor dat je afbeeldingen worden verkleind. Hierdoor voorkom je dat de website of webshop minder snel laad. Een snelle laad tijd is van groot belang om op die mannier geen bezoekers te verliezen. Wanneer je een blog maakt zul je hoe dan ook veel afbeeldingen gaan plaatsen. Zowel als eerste afbeelding als in je blogbericht zelf.

 

Blog maken, neem je tijd:

Een blog maken is iets waar je echt de tijd voor moet nemen. Zomaar in het wilde weg gaan beginnen kan er voorzorgen dat jij je doel gaat missen. Of dat je in de toekomst spijt krijgt van keuzes die je hebt gemaakt.

Wanneer je een blog gaat maken vanuit je hobby is dit minder problematisch, maar wanneer jij je blog gaat maken vanuit je onderneming kan dit dus wel zorgen voor problemen. Een van de dingen die kunnen gebeuren is dat mensen vertrekken, niks bij je gaan kopen maar juist naar je concurrent gaan.

Denk dus vooraf ook wat je wel en niet wilt delen. Zo wel persoonlijk als zakelijk. Het gevaar in een persoonlijk blog is dat mensen een oordeel over je kunnen hebben en kwetsende dingen over je gaan rond bazuinen. Maar dit kan ook gebeuren op een zakelijke blog. Natuurlijk is het echt niet verkeerd hoor om je menselijke kant te laten zien. Toch raad ik je echt wel af om heel veel emoties te delen en verder niks. Dus deel je iets van je emoties laat dan ook zien wat je hebt geleerd van de situatie en hoe je het anders zou aanpakken de volgende keer.

 

Blog maken ook jij kunt dit:

Twijfel je of jij ook een blog kunt maken of wil jij leren bloggen? Ik zeg blijf niet langer twijfelen en ga lekker aan de slag! Neem er de tijd voor om op die manier van je eigen blog een succes te maken.  Geniet van de dingen die je kunt en vooral die jij wilt delen, als ondernemer of vanuit je hobby!

 

Zoals je ziet hebben we in 5 simpele stappen voor jou een blog website weten te realiseren. Het enige wat je nu nog moet doen is iedere dag of een aantal keer per week een blogbericht online gooien. Zo blijft je website up-to-date en komen bezoekers geregeld terug om je website te bekijken.

Dus wat moet je dus doen?

 1. Blogplatform kiezen (WordPress is de beste keus)
 2. Domeinnaam registreren + Hosting bij eNJee.nl (je hoeft dan helemaal niets te doen, wij doen alles voor je)
 3. Je zult eerst WordPress moeten leren kennen. Een basiskennis is voldoende.
 4. Nu de de basis kent kun je aan de slag met bloggen
 5. Maak je blog vindbaar door te werken aan je SEO.

Wanneer je er niet uit komt kun je mij altijd mailen voor antwoorden. Maar ik garandeer je dat je hier absoluut geen technische kennis voor nodig bent.

 

Ultieme SEO Fitness E-Book 2018

GENEREER EEN ENORME GOLF VAN NIEUWE GRATIS BEZOEKERS NAAR JE WEBSITE OF WEBSHOP ONTDEK DE ALLER LAATSTE UPDATES VAN GOOGLE EN HOE JE ZE MOET GEBRUIKEN IN JOUW VOORDEEL

Dank voor het aanmelden! Check gauw je mailbox!

Er is iets mis gegaan... Probeer het ff opnieuw.

Plaats een reactie

Ultieme SEO Fitness E-Book
2018

GENEREER EEN ENORME GOLF VAN NIEUWE GRATIS BEZOEKERS NAAR JE WEBSITE OF WEBSHOP
ONTDEK DE ALLER LAATSTE UPDATES VAN GOOGLE EN HOE JE ZE MOET GEBRUIKEN IN JOUW VOORDEEL

Dank voor het aanmelden! Check gauw je mailbox!

Er is iets mis gegaan... Probeer het ff opnieuw.