Onze blog

Blog onderwerpen vinden om over te bloggen

 

Blog onderwerpen vinden om over te bloggen. Over welke blog onderwerpen kun je allemaal schrijven in je blog? Tips blog onderwerpen.

Wanneer je gaat bloggen kan het soms net lijken dat je geen onderwerpen meer hebt om over te schrijven of dat je misschien weer over een bepaald onderwerp hebt geschreven en dit niet weer wilt. Hoe kun je nu aan blog onderwerpen komen?

Ik weet niet of jij het herkend? Maar ik loop nog wel eens aan tegen het feit dat ik geen blog onderwerpen meer heb. Of dat ik voor de zoveelste keer een bepaald onderwerp behandel. Maar is dit nu echt zo erg? Het herhalen van bepaalde onderwerpen? Persoonlijk zeg ik dat dit juist helemaal niet erg is. Omdat je er:

  1. Veel vanaf weet.
  2. Hier je passie hebt liggen.
  3. Herhaling krachtig is, mits dit ook waardevol is voor je bezoeker.

Maar soms heb je van die momenten dat je graag over iets anders wilt schrijven. Een ander blog onderwerp wilt behandelen. Ik zal vandaag een aantal tips met je delen hoe jij aan blog onderwerpen kunt komen. Dit heb ik ook in de afgelopen 2 jaar ontdekt.

 

Tip 1: Onderwerpen waar jij veel vanaf weet

Misschien een lichtelijke open deur, maar het behandelen van blog onderwerpen waar jij veel vanaf weet is nog altijd de beste manier om een blog te kunnen schrijven. Ja ook wanneer je dit onderwerp al vaker hebt behandeld. Misschien is dit ook wel een onderdeel wat niet echt behoord tot blog onderwerp. Maar het zal je wel kunnen helpen bij het schrijven van een blogbericht.

Ik schrijf voornamelijk over onderwerpen die met bloggen te maken hebben. Dit is natuurlijk een erg breed onderwerp. Maar hier zijn zoveel verschillende mogelijkheden in als het gaat over het schrijven van een blog.

 

Tip 2: Schrijf over je passie

Nou dat het onderwerp bloggen voor mij een passie is, zal je vast niet zijn ontgaan ūüėČ ¬†Juist door over mijn passie te schrijven merk ik dat het bloggen ook leuk blijft. Ook al gaat het vaak over het onderwerp. Is dit heel erg? Nee absoluut niet. Want zeg nou zelf als je over je passie schrijft kun je hier toch heel erg veel over kwijt? De ene keer informatie, de andere keer tips, weer een andere keer een stappenplan of over je eigen ervaring.

Maar nogmaals deze passie, bloggen, is erg breed en zo vind ik elke keer wel weer een ander onderwerp om over te bloggen. Let maar op wanneer jij gaat bloggen over waar je passie ligt! Dan zul je dit vast en zeker ook gaan herkennen. Of herken jij dit nu al omdat je al aan het bloggen bent.

 

Tip 3: Schrijf over een boek dat je hebt gelezen

Natuurlijk moet dit wel binnen je niche passen. Maar het schrijven over een bepaald boek dat je hebt gelezen kan een waarde volle aanvulling zijn op je blog. Misschien staat er nuttige informatie in dat jij wilt delen met je lezers. Let er dan echter wel op dat je hier een literatuurlijst bijzet, zeker als je het om meerder boeken gaat.

Schrijf over waar jij je in kon vinden, wat je goed vond aan het boek, wat juist niet en waarom je over dit boek schrijft.

 

Tip 4: Schrijf over een aflevering op televisie

Ook dit kan heel waardevol zijn aan extra informatie voor je bezoeker/lezer. Natuurlijk is het wel handig om dan de link in je artikel te zetten. Want op die manier zorg je ook weer voor linkbuilding. Wat weer ten goede komt van de SEO. Maar let er wel op dat wanneer je een link zet naar een andere website dat deze link het wel blijft doen of dat hij geen error geeft. Mocht dit het geval zijn dat is het aan te raden om dit artikel te veranderen.

Stel nu dat je het artikel al lang geleden hebt geschreven en er komt iemand op dit artikel, dan kun je linken naar het nieuwe artikel en natuurlijk ook nog andersom naar het oude artikel.

Maar ook hier geldt weer, schrijf hier alleen over als het binnen je niche past.

 

Tip 5: Kijk naar een hoofdonderwerp en verdeel deze in subonderwerpen

Stel dat jij schrijft over interieur, dan kun je dit onderwerp heel goed verdelen in subonderwerpen. Aangezien interieur een heel erg breed onderwerp is.

Schrijf eens voor jezelf een onderwerp waar jij over schrijft of over wilt gaan schrijven op. Dit per onderwerp. Vervolgens ga je brainstormen over dingen die hier bij je naar boven komen. Schrijf deze dan ook meteen op! Denk hier alleen niet te lang over na. Gewoon het eerste dat in je op komt.

En zo heb je weer nieuwe blog onderwerpen gevonden waar jij weer over kunt schrijven.

 

Tip 6: Je eigen ervaring

Zeker wanneer je een persoonlijke blog hebt dan kun je heel goed je eigen ervaring delen. Maar wist je dat je dit ook kunt als je een onderneming hebt?

Waarom schrijven over je eigen ervaring? Dit om te laten zien dat jij door vallen en opstaan nieuwe dingen hebt ontdekt die jij wilt delen met je lezers. Want het kan maar zo zijn dat jij een bepaalde ervaring hebt beschreven waarin iemand anders zich heel goed herkend en naar antwoord zoekt om hem/haar hier bij te helpen.

Nu is het zo dat eNJee niet heel geschikt is om over eigen ervaringen te schrijven. Het is namelijk vooral gericht op het delen van informatie en tips. Toch schrijf ik wanneer ik het over bloggen hebben wel over mijn eigen ervaring. Nee niet emotioneel, maar dat is hier ook niet op zijn plaats. Maar wel over dingen die ik hebt ontdekt en waardoor ik ben gegroeid.

 

Tip 7: Schrijf over ontwikkelingen binnen je niche

Hoe je het wend of keert in iedere niche veranderd er van tijd tot tijd wel eens iets. In de ene niche misschien wat vaker dan in de andere. Zo kan het zijn dat er een bepaald product of dienst eerst helemaal het is en over een paar maanden blijkt het ineens helemaal niet goed te zijn en word dit eruit gehaald. Hier liggen dus verschillende onderwerpen waar jij dus wat mee kunt. Het is dus aan te raden om nieuwe ontwikkelingen binnen je eigen niche goed in de gaten te houden. Wanneer jij dit doet kun je hiermee ook nog eens je concurrent(en) voor zijn.

Door over een nieuwe ontwikkeling te schrijven binnen je niche heb je weer nieuwe blog onderwerpen te pakken.

 

Tip 8: Maak een blog onderwerpen pot

Ik schreef in tip 5 over het zoeken naar hoofd- en subonderwerpen. En deze dan ook op te schrijven. Wat je nu kunt doen met tip 5 is om deze subonderwerpen uit te knippen of te af te scheuren en in een pot of doos stoppen.

Mocht het een keer voorkomen dat je even niet weet waar je over zou kunnen gaan bloggen, dan pak je een papiertje uit deze pot of doos en je hebt zo een onderwerp waar jij wat mee kunt gaan doen.

Zelf heb ik met regelmaat dat ik een onderwerp of titel in mijn hoofd krijg waar ik over wil gaan bloggen. Ik schrijf deze dan ook meteen op. Of als ik geen pen en papier heb zet ik het in mijn telefoon. Want die heb ik eigenlijk praktisch altijd bij mij, ik zou haast zeggen, wie niet ūüėČ

 

Tip 9: Schrijf een vervolg op een oud artikel

Niks is zo handig wanneer je al langer tijd aan het bloggen bent als een vervolg geven aan een oud artikel. Misschien heb je iets geschreven over een onderwerp dat in de lift zat. Hoe staat het er een jaar later voor met dit onderwerp? En is deze lift wel degelijk doorgezet? Waarom wel of waarom juist niet?

Je kunt dus weer een linken naar van en naar het oude en nieuwe artikel. Hierdoor kunnen lezers namelijk ook zien hoe het is begonnen en hoe het er nu voorstaat. En zo blaas je het oude artikel ook weer nieuwe adem in. Iets wat ten goede komt van de SEO.

 

Tip 10: Verander oude blogberichten

Loop eens langs al je oude blogberichten die jij ooit hebt geschreven. Ga eens kijken welke onderwerpen er nog steeds populair zijn. Het is handig om hier een lijstje van te maken zodat jij wanneer jij tijd hebt hier mee aan de slag kunt gaan.

Zorg ervoor dat teksten die je aanpast weer up to date zijn, zo kun je ook gebruik maken van andere afbeeldingen, links en video’s. Deze berichten kun je vervolgens weer opnieuw publiceren op een datum die jij wilt.

 

Tip 11: Schrijf over projecten en opdrachten waar jij mee bezig bent

Misschien heb je hier nog niet eerder aan gedacht. Maar wanneer je als ondernemer druk bezig bent met opdrachten en projecten zijn dit zeker goede blog onderwerpen om over te schrijven.

Nu kun je er voor kiezen om dit globaal te beschrijven. Wat je aan het doen bent, waarom je juist dit project of opdracht doet en waarom jij dit zo leuk vind. Je hoeft echt niet in detail te treden als jij dat liever niet wilt. Maar het is wel iets om te laten zien waar jij je kennis in steekt en waar jij goed in bent. Dit kan er namelijk ook weer voor zorgen dat je nieuwe klanten binnen kunt halen op deze manier.

 

Tip 12: Schrijf over je favorieten

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar jij zult vast ook wel favorieten hebben binnen je niche. Zaken die jij heel erg graag gebruikt. Je kunt hier denken aan:

  • Een platform zoals WordPress, daar zijn wij helemaal fan van ūüėČ
  • Bepaalde plugins die je gebruikt.
  • Software die je gebruikt en anderen ook zou aanraden.
  • Maar ook persoonlijke dingen.
  • Enz.

Kortom alles wat jij ervaart als je favorieten waar jij over kunt schrijven binnen je eigen branche. Het heeft dus geen zin om als jij als hovenier gaat bloggen het te gaan hebben over foto’s. Maar ik denk dat dit wel duidelijk mag zijn.

 

Tip 13: Bekijk forums

En wel omdat je hier blog onderwerpen tegen komt waar jij weer over kunt gaan schrijven. Want op een forum komen mensen die een vraag of probleem hebben en hier antwoord op zoeken. Wanneer jij bepaalde vragen steeds terug ziet komen kun jij hier over gaan bloggen.

Je benoemd dan het probleem of de vraag van je lezer en natuurlijk ga jij hier ook het antwoord of tips op geven. Door met regelmaat forums te gaan bekijken binnen je eigen niche zul je zo ontzetten veel blog onderwerpen kunnen vinden waar jij weer over kunt gaan schrijven.

 

Tip 14: Durf je boot te geven door over je eigen fouten te schrijven

Je maakt niet altijd fouten en dat is maar goed ook, maar de fouten die je hebt gemaakt vormen een sterke manier om aan blog onderwerpen te komen. Want van je fouten kun je leren en je kunt deze fouten die jijzelf hebt gemaakt ook weer doorgeven aan je lezers zodat zij dit niet zullen doen.

Wanneer je dit doet schrijf je over de fout die hebt gemaakt, wat je hier van geleerd hebt en natuurlijk wat je de volgende anders zou gaan doen.

 

Tip 15: Stuur een vraag naar mensen uit je mailing lijst

Durf te vragen om hulp. Dit is niet iets dat je zwakheid laat zien, maar juist dat jij wilt luisteren naar je bezoekers. Een voordeel van het vragen stellen en per mail te versturen is dat jij hier mee weer nieuwe blog onderwerpen kunt halen waar je over kunt gaan schrijven.

Ga eens kijken waar zij bijvoorbeeld tegenaan lopen als het gaat om de niche waarin jij werkzaam bent.

 

Conclusie:

Zoals je ziet zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om weer aan nieuwe blog onderwerpen te komen. Soms is een beetje creativiteit om onderwerpen te vinden.

Door te durven vragen aan je lezers kun jij heel goed nieuwe onderwerpen vinden om over te schrijven. Wees niet bang dat dit “dom” over kan komen. Want wist je dat je op die manier juist laat zien dat jij aan het bloggen bent voor je lezers? En dat jij naar hen wil luisteren?! Dit is dus heel krachtig.

Daarnaast is het schrijven over je eigen ervaringen en fouten ook een manier om mensen te laten zien dat jij niet wilt overkomen als dat jij alles wel weet en hen even laat zien hoe het moet. Je laat op die manier je menselijke kant zien. Nu wil ik niet zegge dat je een heel emotioneel stuk hoef te schrijven hoor. Al kan dit soms wel goed werken. Want ja veel mensen houden toch wel van leedvermaak.

 

 

 

 

 

 

 

Plaats een reactie

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten