Onze blog

Blog SEO: Bloggen voor zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie is ongelooflijk belangrijk voor marketeers. Wanneer u uw webpagina’s optimaliseert – met inbegrip van uw blogberichten – maakt u uw website zichtbaarder voor mensen die op zoek zijn naar zoekwoorden die met uw merk, product of dienst zijn verbonden via zoekmachines zoals Google.

Maar het kan een behoorlijk moeilijke tactiek zijn om te mengen met de omvangrijke algoritme-updates van Google.

Hoe weet u wat er van belang is en wat niet? Wat zijn de beste SEO-blogs van vandaag, en wat wordt beschouwd als “old-school”? Hoe op aarde kan je het allemaal recht houden?

We begrijpen verwarring is een gemeenschappelijk probleem waarmee de inkomende marketeers geconfronteerd worden – en we willen helpen. In dit bericht behandelen we hoe u uw blogberichten optimaliseert voor de zoekwoorden die u omgeeft, samen met enkele andere optimalisatie tactieken die u in gedachten moet houden.

Klik hier om onze gratis ebook te downloaden op eenvoudige oplossingen voor algemene zakelijke bloggerfouten.

Merk op dat deze lijst niet elke SEO tactiek onder de zon omvat. Deze tips zijn eerder bedoeld om u te beginnen met het verbeteren van SEO voor uw blog in het bijzonder.

 

HubSpot-klanten: Als u specifieke zoekopties voor optimalisatie van SEO voor uw individuele blogberichten wilt zien, klikt u op het pictogram van de grafiek aan de linkerkant van de blog-editor wanneer u aan het bericht werkt om toegang te krijgen tot het optimalisatiescherm voor SEO.

optimize-hubspot-blog.png

Als u geen klant bent, kunt u deze tips als een soort checklist gebruiken als u blogt.

(Wil je meer weten over het creëren van content, strategie en promotie? Schrijf je hier in als eerste in de rij voor onze nieuwe Content Marketing Certification cursus.)

Hoe zoekmachine optimaliseert uw blog inhoud

1) Focus op 1-2 lang-staart sleutelwoorden.

Het optimaliseren van uw blogberichten voor zoekwoorden gaat er niet over om zo veel mogelijk zoekwoorden in uw berichten in te voegen. Blijkt dat je SEO daadwerkelijk zal doen, omdat zoekmachines je denken dat je een sleutelwoordvulling hebt (dat wil zeggen, je zoekwoorden zoveel mogelijk bevatten, met als enige doel om in organische zoekresultaten te komen).

Maar dat is niet cool met zoekmachines, en leidt ook niet tot een zeer goede lezerervaring. In plaats daarvan moet u zoekwoorden in uw inhoud gebruiken op een manier die niet onnatuurlijk of gedwongen voelt.

Een goede vuistregel is om op één of twee zoekwoorden per blog post te concentreren. Dit zorgt ervoor dat u zich richt op een doel voor uw bericht. Terwijl u meer dan één trefwoord in één post kunt gebruiken, houd u de focus van de post beperkt genoeg om u tijd te optimaliseren die eigenlijk optimaal is voor slechts één of twee zoekwoorden.

Het gebruik van lang-staart sleutelwoorden kan hierdoor efficiënter zijn, aangezien bezoekers van de website langdurige termen zoeken die vaak gekwalificeerd zijn. Met andere woorden, u brengt het juiste type verkeer in – bezoekers die omzetten – door middel van langwerpige zoekwoorden.

Hoe weet u welke zoekwoorden u wilt gebruiken? Mijn collega Rachel Sprung schreef deze geweldige blogpost over hoe u navraagonderzoek moet doen, waarin een zoekwoord onderzoeksproces wordt opgesteld dat u kunt volgen om te helpen bij het opkomen van een lijst met termen die u moet richten.

2) Voeg deze 1-2 zoekwoorden in specifieke delen van uw bericht toe.

Nu je één of twee zoekwoorden hebt, is het tijd om ze in je blogberichten op te nemen. Waar zijn de beste delen van je berichten om deze termen op te nemen, zodat je hoog in zoekresultaten staat?

Er zijn vier essentiële plaatsen waar je moet proberen om je zoekwoorden te bevatten: headline, headers en body, URL en meta description.

een titel

De titel (dat wil zeggen de kop) van uw blogberichten is een zoekmachine en de eerste stap van de lezer bij het bepalen van de relevantie van uw inhoud, dus hierbij is een sleutelwoord essentieel.

Zorg ervoor dat u uw zoekwoord in de eerste 65 tekens van uw kop opneemt, dat is ongeveer waar Google het op zoekmachinesesultatenpagina’s (SERP’s) afsnijdt. Technisch meet Google op pixelbreedte, geen karaktertelling, en het heeft onlangs de pixelbreedte voor organische zoekresultaten verhoogd van ongeveer 500 pixels tot ongeveer 600 pixels, wat in ongeveer 65 tekens vertaalt.

Lange titel? Als u een lange kop heeft, is het een goed idee om uw zoekwoord in het begin te krijgen, aangezien het in het eind van de SERP’s afgesneden kan worden, wat een tol kan betekenen op de relevantie van uw bericht. In het onderstaande voorbeeld hebben we een lange titel gehad die meer dan 65 karakters ging, zodat we het met het trefwoord dat we geprojecteerd hadden, rangschikken: “SEO on-page.”

optimize-blog-title.png

b) Headers & Body

Noem uw zoekwoord bij een normale cadans door het lichaam van uw post en in de kopteksten. Dat betekent dat uw zoekwoorden in uw exemplaar worden opgenomen, maar alleen op een natuurlijke, leesbare manier. Ga niet overboord, met het risico dat u wordt gestraft voor het opvullen van sleutelwoorden. Voordat u begint met het schrijven van een nieuw blogbericht, zult u waarschijnlijk nadenken over hoe u uw zoekwoorden in uw bericht kunt opnemen. Dat is een slim idee, maar het zou niet uw enige focus moeten zijn, noch zelfs uw primaire focus.

Wanneer u inhoud creëert, moet uw primaire focus zijn op wat belangrijk is voor uw publiek, niet hoe vaak u een zoekwoord of zoekwoord in die inhoud kunt opnemen. Focus op behulpzaam zijn en beantwoord eventuele vraag die uw klant mogelijk heeft gevraagd om op uw post te komen. Doe dat, en u vindt u in ieder geval natuurlijk optimaal voor belangrijke zoekwoorden.

Krul

Zoekmachines kijken ook naar je URL om te achterhalen wat je bericht over gaat, en het is een van de eerste dingen die het op een pagina zal crawlen. U heeft een enorme kans om uw URL’s te optimaliseren op elk post dat u publiceert, omdat elke post op zijn eigen unieke URL leeft – dus zorg ervoor dat u uw één tot twee zoekwoorden bevat.

In het onderstaande voorbeeld creëerden we de URL met behulp van het langstartige zoekwoord waarnaar we geprobeerd te rangschikken voor: “e-mail marketing voorbeelden.”

optimize-URL.png

d) Meta Beschrijving

Later in dit bericht zullen we duiken in het uitleggen van metabeschrijvingen. Uw meta-beschrijving is bedoeld om zoekmachines en lezers informatie te geven over de inhoud van uw blogpost. Zorg ervoor dat u uw lange termijn term gebruikt zodat Google en uw publiek duidelijk zijn op de inhoud van uw bericht. Tegelijkertijd houd er rekening mee dat de kopie veel voor kliktarieven inhoudt – des te betere, hoe beter.

3) Zorg ervoor dat uw blog mobiel is.

Het is meer dan een jaar geleden dat Google onthulde dat meer mensen de zoekmachine op hun mobiele telefoons gebruiken dan op bureaublad. En voor al die waardevolle zoekvragen op mobiel, toont Google eerst de mobiele-vriendelijke resultaten. Dit is nog een voorbeeld van Google die mobiele vriendelijke websites sterk begunstigt, wat sinds de algoritme-updates van april 2015 en maart 2016 waar is geweest.

Let op hoe de mobiele vriendelijke voorbeelden eerst worden vermeld als ik op mijn telefoon naar de beste restaurants in Fort Myers zoekt. In feite zijn er nul zoekresultaten die niet mobiel zijn op de eerste pagina van mijn zoekresultaten.

mobile-friendly-search-1.png

Terwijl responsief design en mobiele-vriendelijke websites altijd belangrijk zijn voor gebruikerservaring, worden ze steeds belangrijker voor SEO. Dus als u niet bent gericht op het verbeteren van uw mobiele ervaring, kunt u het nu beter prioriteren, of uw zoeklocaties zouden kunnen lijden.

(HubSpot klanten: Adem gemakkelijk. Alles inhoud dat op het platform van HubSpot is gemaakt, reageert automatisch op mobiele apparaten.)

Als uw website gebruik maakt van een responsief ontwerp, hebben uw blogpagina’s slechts één URL in plaats van twee verschillende – voor respectievelijk desktop en mobiel. Dit helpt de SEO van uw post omdat inkomende links die terugkomen op uw site niet worden verdeeld over de afzonderlijke URL’s. Eventuele SEO-kracht die u op deze links krijgt, wordt gecentraliseerd, waardoor Google de waarde van uw post gemakkelijker herkent en erover staat.

Pro tip: De waarde van de zoekmachines verandert voortdurend. Zorg ervoor dat u bovenop deze veranderingen houdt door te abonneren op de officiële blog van Google.

4) Optimaliseer de metabeschrijving.

Om te beoordelen is een meta-omschrijving de extra tekst die wordt weergegeven in SERPs waarmee de lezers weten waar de link over gaat. De metabeschrijving geeft zoekers informatie die ze nodig hebben om te bepalen of uw inhoud is wat ze zoeken, en uiteindelijk helpt ze om te beslissen of ze klikken of niet.

Naast lezervriendelijk (dwingend en relevant), moet je meta-beschrijving het langstartige zoekwoord bevatten waarvoor u wilt rangschikken. Want als we goed bloggen, is dat zoekwoord representatief voor de inhoud van uw bericht.

optimize-meta-description.png

In het bovenstaande voorbeeld zocht ik naar “nieuwsbrief voorbeelden.” De term is vetgedrukt in de meta beschrijving – waardoor lezers de verbinding tussen hun zoekterm en het resultaat maken – en de kopie ‘geïnspireerd’ wordt vangst en dwingt klikken.

Opmerking: tegenwoordig is het niet gegarandeerd dat je meta-beschrijving altijd in de SERP’s wordt getrokken zoals het ooit was. Meer en meer heeft Google andere delen van je blogberichten getrokken die de zoekwoorden bevatten, die waarschijnlijk de zoekers optimale context bieden over hoe het resultaat overeenkomt met hun specifieke zoekopdracht.

Laat me je laten zien wat ik bedoel. Hieronder vindt u een voorbeeld van twee verschillende zoekvragen die twee verschillende fragmenten van tekst op Google SERPs leveren. De eerste is een gevolg van de vraag “geen index geen volgen,” en trekt in de originele meta omschrijving:

meta-description-v1.png

De tweede is een gevolg van de vraag “noindex nofollow” en trekt in de eerste plaats van deze specifieke zoekwoorden op in het lichaam van de blog post:

meta-description-v2.png

Hoewel er niet veel is wat u kunt doen om te beïnvloeden welke tekst wordt ingehaald, moet u uw bericht voor leesbaarheid verder optimaliseren (zie hierboven). Door lezervriendelijke inhoud te creëren met natuurlijke opname van zoekwoorden, maakt u het makkelijker voor Google om de relevantie van uw post in SERPs voor u te bewijzen.

5) Optimaliseer uw afbeeldingen.

Blog-berichten moeten niet alleen tekst bevatten, maar ook afbeeldingen die u helpen om uw inhoud te verklaren. Maar zoekmachines kijken niet alleen naar afbeeldingen. Ze zoeken eerder naar beelden met alt tekst.

Omdat zoekmachines de beelden niet kunnen “zien” op dezelfde manier als de mens kan, vertelt de tekst van een afbeelding in de afbeelding waarover een afbeelding gaat – wat uiteindelijk helpt die afbeeldingen op zoek te vinden. Alt-tekst zorgt ook voor een betere gebruikerservaring, omdat het binnen de beeldcontainer wordt weergegeven wanneer een afbeelding niet kan worden gevonden of weergegeven, en ook de toegankelijkheid voor mensen met een slechte visie die schermlezers gebruiken, kan verbeteren.

Technisch gezien is alt tekst een kenmerk dat kan worden toegevoegd aan een afbeeldingscode in HTML. Hier is wat een complete image tag kan zien (bolding toegevoegd voor nadruk):

<img class = “alignCenter schaduw” src = “image.jpg” alt = “image-description” title = “image tooltip”>

Het toevoegen van trefwoorden in uw alt-tekst lijkt misschien klein – en het zal uw zoekranglijst niet zo veel beïnvloeden als andere dingen op deze lijst. Maar het is de extra moeite waard om de naam van “IMG23940” te veranderen in iets nauwkeurig en beschrijvend, zoals “puppies-playing-in-basket:”

puppies-playing-in-basket.jpg

Lees dit blogbericht voor meer tips op pagina SEO tips voor het optimaliseren van de meest kritieke onderdelen van uw website.

HubSpot klanten: Het SEO Panel herkent of u uw afbeeldingen hebt geoptimaliseerd of niet. Hoewel deze elementen niet zo belangrijk zijn als sommige andere optimalisaties, zijn ze nog steeds nodig (om niet te vergeten makkelijk te voegen).

seo-panel-images.png

6) Gebruik niet te veel soortgelijke onderwerplabels.

Onderwerptags kunnen helpen bij het organiseren van uw bloginhoud, maar als u ze niet gebruikt, kunnen ze daadwerkelijk schadelijk zijn. Als u te veel soortgelijke tags hebt, kunt u door zoekmachines worden bestraft voor het hebben van dubbele inhoud.

Denk eraan als volgt: Wanneer u een onderwerplabel maakt, creëert u ook een nieuwe sitepagina waar de inhoud van die onderwerplabels verschijnt. Als u te veel gelijkaardige tags gebruikt voor dezelfde inhoud, lijkt het erop dat zoekmachines alsof u de inhoud meerdere malen op uw website laat zien. Bijvoorbeeld, topic tags zoals “bloggen,” “blog” en “blog posts” zijn te vergelijkbaar met elkaar om gebruikt te worden in hetzelfde bericht.

Als u zich zorgen maakt dat uw huidige blogberichten te veel soortgelijke tags hebben, neem dan wat tijd in de nabije toekomst om ze op te ruimen. Kies ongeveer 15-25 onderwerplabels die volgens u belangrijk zijn voor uw blog en die niet te vergelijkbaar zijn met elkaar en alleen uw berichten met die zoekwoorden markeren. Zo hoeft u geen zorgen te maken over dubbele inhoud.

7) Gebruik URL-structuren die uw bezoekers helpen.

De URL-structuur van uw webpagina’s (die verschillen van de specifieke URL’s van uw berichten) zou het gemakkelijk maken voor uw bezoekers om de structuur van uw website te begrijpen en de inhoud die ze op het punt staan ​​te zien. Zoekmachines favoreren webpagina-URL’s die het voor hen en bezoekers van de website gemakkelijker maken om de inhoud op de pagina te begrijpen.

Laten we bijvoorbeeld een kijkje nemen op de belangrijkste blogpagina van HubSpot, die woont op http://blog.hubspot.com/. Wanneer u naar de site zelf kijkt, ziet u er zijn twee blogs secties – Marketing en Sales – elk met veel verschillende blog posts.

hubspot-main-blog-page-1.png

Deze visuele differentiatie wordt ook gebakken in de URL-structuur van de blog. Als ik besloten om naar de sectie Marketing van deze hoofdpagina te gaan, zou ik naar de URL http://blog.hubspot.com/marketing worden gebracht. Als we de verkoopafdeling willen lezen, is alles wat we moeten doen veranderen waar het zegt ‘marketing’ in de URL naar ‘sales’: http://blog.hubspot.com/sales. Met deze URL-structuur kan ik begrijpen dat “/ marketing” en “/ sales” kleinere secties zijn in de grotere blog.

Wat als er een specifiek artikel is dat we willen lezen, misschien? Hoe zoek je sleutelwoordonderzoek: een beginnersgids? De URL-structuur – http://blog.hubspot.com/marketing/how-to-do-keyword-research-ht – geeft aan dat het een artikel uit het gedeelte Marketing van de blog is.

Op deze manier fungeert de URL-structuur als een categoriseringssysteem voor lezers, waardoor ze weten waar ze op de website staan ​​en hoe ze toegang krijgen tot nieuwe sites. Zoekmachines waarderen dit, omdat het hen gemakkelijker maakt om precies te identificeren welke informatiezoekers toegang hebben tot verschillende delen van uw blog of website.

Krijg hier de beste praktijken voor de URL-structuur van Moz.

8) Link indien mogelijk intern.

Inkomende links naar uw inhoudshulp laten zoekmachines de geldigheid of relevantie van uw inhoud zien. Hetzelfde geldt voor het intern koppelen aan andere pagina’s op uw website. Als u over een onderwerp bent geschreven dat in uw blogberichten staat vermeld op een ander blogbericht, ebook of webpagina, is het de beste manier om te linken naar die pagina.

Misschien heb je meegemaakt dat ik dat van tijd tot tijd al in dit blogbericht heb gedaan, als ik het nuttig vind voor onze lezers. Niet alleen zal de interne koppeling helpen om bezoekers op uw website te houden, maar ook uw andere relevante en gezaghebbende pagina’s op zoekmachines.

HubSpot-klanten: het SEO-panel stelt automatisch voor dat u koppelt naar andere interne bronnen op uw website. Denk eraan als het oplossen van uw SEO, terwijl u uw bezoekers ook meer informatie krijgt van uw inhoud.

hubspot-seo-panel-links.png

Als u op zoek bent naar meer interne links om toe te voegen aan uw bericht, maar niet zeker weet wat relevant zou zijn, kunt u op ‘Een aantal interne links verkennen die u in dit bericht kunt gebruiken’ voor een lijst met aanbevelingen.

9) Gebruik de zoekconsole van Google.

Google’s gratis zoekconsole bevat een sectie genaamd het Search Analytics Report. Met dit rapport kunt u klikken analyseren van Google Zoeken, en het is handig om te bepalen welke zoekwoorden mensen gebruiken om uw bloginhoud te vinden. Leer hoe je het kunt gebruiken door dit blogbericht te lezen, geschreven door mijn collega Matthew Barby en lees hier de officiële supportpagina van Google hier.

Als u geïnteresseerd bent in het optimaliseren van uw best presterende oudere blogberichten voor verkeer en leads zoals we sinds 2015 hebben gedaan, kan dit hulpmiddel helpen bij het identificeren van laaghangend fruit.

Search-Console.png

Veel content marketeers worstelen met het optimaliseren van hun blog posts voor zoeken. De waarheid is dat uw blogberichten niet direct beginnen met ranking. Het duurt tijd om zoekautoriteit op te bouwen. Maar als je blogposten vaak publiceert en consequent optimaliseert voor het zoeken terwijl je een lezervriendelijke ervaring handhaaft, haal je de beloningen in de vorm van verkeer en leidt het op lange termijn.

Welke tips weet je dat het kan helpen om blog posts SEO-vriendelijk te maken? Deel uw advies hieronder.

WAS JE HANDEN!!
#STOPCORONA

DOUCHEN, HANDEN WASSEN, JE GEZICHT VERMIJDEN MET JE HANDEN

Plaats een reactie

WAS JE HANDEN!!
#STOPCORONA

DOUCHEN, HANDEN WASSEN, JE GEZICHT VERMIJDEN MET JE HANDEN

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten