Onze blog

Blog tips: Hoe schrijf je interessante blogs

 

Schrijf interessante blogs, maar hoe pak je dit nu praktisch aan? Blog tips voor het schrijven van interessante blogs vind je hier.

Vind jij het moeilijk om blogs te schrijven of zijn de blogs zo informatief dat het in je eigen ogen saai is? Hoe kun je er nu voor zorgen dat je blogs interessant worden? Voor jezelf om ze te schrijven en voor je bezoekers om ze te lezen? Wist je dat mensen niet graag inhoud willen lezen die niet interessant en leuk is? Toch is dit iets wat nog veel voorkomt en daar ligt nu net het punt waar jij verandering in kunt gaan brengen!

Met deze blog tips die ik ga delen kun jij ook interessante blogs gaan schrijven, voor zowel jezelf als voor je bezoekers.

 

 

Tip 1: Vertel een verhaal in je blog

Door het vertellen van een verhaal zullen je bezoekers zich kunnen herkennen en daarnaast ook meeleven. Nee met een verhaal vertellen bedoel ik niet je hele complete levensverhaal. Maar een probleem of vraag waar jij meezit en deze gaat delen met je bezoekers. In dit verhaal kun jij ook de oplossing aanreiken.

Een verhaal hoeft helemaal niet lang te zijn hoor. Maar juist door een verhaal te vertellen word je blog interessant en een bijkomend voordeel is dat dit ook de rentefactor verhoogt.

 

 

Tip 2: Schrijven in de eerste persoon

Dit betekend niet anders dan dat jij schrijft zoals dat jij ook praat. Om dit te verduidelijken zal ik dit laten zien in een voorbeeld. Stel Jij en ik gaan samen ergens wat eten. En ik weet wel een leuk tentje om heen te gaan.

Als ik in de eerste persoon praat zal ik dit kunnen zeggen: “Ik weet een leuk tentje waar we kunnen eten, er is veel keuze. Zelf ben ik hier ook al een aantal keer wezen eten en ze helpen je ontzettend goed. Het is niet ongeveer 10 minuten vandaan. Ga jij met mij mee?”

Op deze manier praat ik dus in de eerste persoon. Namelijk als mijzelf. En dit voorbeeld is eigenlijk ook in de praktijk te brengen als het gaat om blogberichten schrijven.

 

Tip 3: Kondig aan maar vertel nog niet meteen de uitkomst

Het is een kunst om je bezoekers nieuwsgierig te maken, in het begin wil je misschien alles al meteen vertellen. Maar jij wilt toch ook dat je bezoekers tot het laatste blijven doorlezen?

Het is dus goed om al een klein tipje van de sluier te lichten, maar nog niet de uitkomst deelt met je bezoeker. Nu ben ik mij er wel van bewust dat dit niet altijd kan. Het hangt ook echt wel af van het soort blogbericht dat je gaat schrijven. Alhoewel je natuurlijk je bezoeker altijd iets kunt vertellen maar nog niet meteen de uitkomst geeft.

Ik denk hier aan een probleem voorleggen of een vraag. Je bezoeker wil hier vast meer over weten, want anders waren ze niet op je blogbericht terecht gekomen he ūüėČ Kortom zorg er dus voor dat je bezoekers gaan denken wat zal er gaan gebeuren? Waarbij mensen in een soort van spanning terecht komen.

Een voorbeeld om deze tip te verduidelijken doe ik aan een serie.

Kijk je wel eens naar een serie? Misschien op tv (GTST) of via Netflix? Aan het eind van de serie stopt deze dan ineens, maar je weet niet hoe het gaat aflopen. Dus je wilt meer zien. Je krijgt een spanning in je lijf en die wil meer zien. Maar daarnaast is het ook zo met een serie wanneer je deze voor het eerst ziet dat er een kleine samenvatting komt van wat er vooraf is gebeurd. En dan gaat de serie weer verder. Deze samenvatting is dus het onderdeel van het aankondigen maar niet meer vertellen.

 

 

Het aankondigen is dus wijzen naar de richting waar je blogbericht heen gaat. Dit zorgt er dus voor dat je bij je bezoekers geen verveling gaat geven.

 

Tip 4: Stap je over naar een ander onderwerp let op de overgang

Je ziet het helaas nog vaak gebeuren dat iemand die een blogbericht schrijft ineens overgaat naar en heel ander onderwerp. Dit kan voor je bezoeker erg vreemd overkomen. Waardoor ze afhaken, puur omdat ze hier niet op zijn voorbereid.

Het is dus belangrijk dat wanneer jij van een onderwerp gaat veranderen naar een ander onderwerp dat je dit duidelijk gaat maken. Dit is niet alleen maar in tekst die je schrijft, maar je kunt dit ook op andere manieren doen:

  • Maak gebruik van kopjes.
  • Maak gebruik van lijstjes.
  • Zorg voor witruimte.
  • Het gebruik van foto’s en afbeeldingen.

Dus een overgang van het ene onderwerp naar het andere onderwerp kun je op veel meer mogelijkheden toepassen dan alleen maar met tekst. Dat heb je hierboven kunnen lezen.

 

Tip 5: Wees duidelijk

En met wees duidelijk bedoel ik ook heel duidelijk.

Vertel dus wat je wilt vertellen aan je bezoeker. Niet meer en niet minder. En dat brengt mij dus meteen bij tip 6.

 

Tip 6: Wees geen Teletubbie

Je kent ze vast wel, denk ik, de Teletubbies. Voor kleine kinderen die nog dingen ¬†moeten leren en herhaling nodig hebben. Ik heb hier wel eens naar zitten kijken met mijn neefje. En ik als volwassenen liep me mateloos te irriteren aan het “nog een keer, nog een keer”

En dat is dus wat ik hiermee bedoel. Als jij heel duidelijk je verhaal verteld, ben jij duidelijk voor je bezoeker. En hoe jij dus niet steeds weer in herhaling te vallen.

Het aantal woorden dat je gebruikt voor je blogbericht maakt echt geen bal uit. Ik moet zeggen dit moet geen bal uitmaken. Waar het omgaat is dat je bezoeker iets heeft aan wat jij hebt gedeeld. Of dit nu een blogbericht is van 300 woorden of van 3000. Denk je echt dat je bezoekers hiernaar gaan kijken? Laat het dus los dat je vast zit aan een aantal woorden die je “moet” gebruiken. Zorg dat je schrijft voor je bezoeker en dat die weet wat jij bedoelt.

En dat brengt mij ook meteen op tip 7.

 

Tip 7: Wees niet te kort

De lengte van een blogbericht is een lastig onderdeel. Want aan de ene kant moet je niet te veel een Teletubbie zijn, maar aan de andere kant is het ook zo dat je niet te kort moet wezen.

Een te kort blogbericht kan er ook voor zorgen dat je niet duidelijk genoeg bent. Je mist belangrijke punten die wel relevant zijn voor je bezoeker. Maar die jij niet gaat benoemen omdat je blogbericht al “te lang” is geworden.

Kortom zorg er voor dat je alles wat je wilt delen in je blogbericht aan de orde komt. Ook hier gaat het dus weer om duidelijk zijn.

 

 

Tip 8: Verduidelijk je verhaal door voorbeelden te gebruiken

Soms schrijf je een blogbericht en denk je dat het wel duidelijk genoeg is. Voor jou als prof is dit misschien wel het geval, maar voor je bezoeker niet. Maak daarom gebruik van voorbeelden om je verhaal duidelijker te maken.

De voorbeelden die je gebruik om je verhaal duidelijk te maken, moeten daarom wel voorbeelden zijn waar je bezoeker zich in kan herkennen. Weet dus wat er bij je bezoekers leeft. Wat kennen zij wel en wat juist niet.

 

Tip 9: Schrijf korte zinnen

Wanneer je een blogbericht schrijft is het beter om korte zinnen te schrijven. Maar waarom? Omdat je bezoeker hier de aandacht bij kan houden.

Door het gebruik van lange zinnen is de kans groot, dat je aan het eind van de zin niet meer weet wat er word bedoeld. Korte zinnen zorgen dus voor meer duidelijkheid, maar ook voor het aandacht erbij houden. Daarnaast zorg je op deze manier voor een interessant blogbericht.

Maar wat als ik een langere zin gebruik? Is dat dan helemaal verkeerd? Nee dat is het niet. Je kunt deze langere zin dan korter maken door het gebruik van een komma. Kijk ook eens of deze lange zin niet wat korter gemaakt kan worden of dat je deze zin kunt splitsen in 2 verschillende zinnen.

 

Tip 10: Zorg voor witruimte in je tekst

Een blogbericht die uit alleen maar tekst bestaat kan heel onrustig overkomen. Waar moet je beginnen? Ja aan het begin. Maar je word even afgeleid en dan? Waar was je ook al weer? De kans is dus groot dat je of weer van voor af aan moet beginnen met lezen. Dit is niet zo heel uitnodigend. Dus wat doe je als je een blogbericht ziet met een lap aan tekst?

Juist je gaat klikt weg en gaat verder zoeken.

Daarom is het goed om gebruik te maken van witruimtes tussen de koppen, maar ook tussen de verschillende alinea’s. Dit zorgt voor een duidelijkheid en word je bezoeker door iets afgeleid? Geen probleem wat ze kunnen zo weer vinden waar ze waren gebleven.

Zoals je in dit blogbericht kunt zien maak ik gebruik van veel witruimte. Tussen de nieuwe kopjes, maar ook tussen alinea’s. Het ziet er op deze manier veel overzichtelijker uit. Niet alleen voor jou is dit prettig, maar ook voor mij tijdens het schrijven. Ik weet dan ook waar ik was gebleven en wat ik daarna wil vertellen.

En dan nu tot slot …

 

… De conclusie

Een interessant blogbericht schrijven. Nee het gaat hier echt niet om de manier van hoe jij je blogbericht helemaal hot maakt. Uiteindelijk gaat het hier om de eenvoudige technieken en natuurlijke aanpak van het schrijven van je blogbericht om deze interessant te maken.

Als jij aan je volgende blogbericht gaat beginnen, wees dan gewoon natuurlijk in de manier van je schrijven. Het blogbericht dat jij schrijft, schrijf je niet voor je leraar Nederlands. Jij schrijft een blogbericht voor mij en voor je bezoekers. De gewone mensen, en ik maar ook je eigen bezoekers willen gewoon eenvoudige dingen lezen.

Dus schrijf een interessant blogbericht door niet indruk te willen maken op mij of je bezoeker. Maar schrijf een interessant blogbericht door duidelijk te zijn en te laten zien wat jij bedoeld.

 

Ultieme SEO Fitness E-Book 2018

GENEREER EEN ENORME GOLF VAN NIEUWE GRATIS BEZOEKERS NAAR JE WEBSITE OF WEBSHOP ONTDEK DE ALLER LAATSTE UPDATES VAN GOOGLE EN HOE JE ZE MOET GEBRUIKEN IN JOUW VOORDEEL

Dank voor het aanmelden! Check gauw je mailbox!

Er is iets mis gegaan... Probeer het ff opnieuw.

Plaats een reactie

Ultieme SEO Fitness E-Book
2018

GENEREER EEN ENORME GOLF VAN NIEUWE GRATIS BEZOEKERS NAAR JE WEBSITE OF WEBSHOP
ONTDEK DE ALLER LAATSTE UPDATES VAN GOOGLE EN HOE JE ZE MOET GEBRUIKEN IN JOUW VOORDEEL

Dank voor het aanmelden! Check gauw je mailbox!

Er is iets mis gegaan... Probeer het ff opnieuw.

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten