Onze blog

Blogbericht schrijven? Praktische tips

 

Blogbericht schrijven? Hoe pak je dit nu aan? Hoe ga je beginnen? Tips die mij verder helpen voor een blogbericht schrijven.

Wanneer je voor het eerst een blogbericht gaat schrijven is het soms niet zo makkelijk hoe je nu het beste kunt gaan beginnen. Na ruim 2 jaar fulltime blogberichten schrijven heb ik hierin mijn weg ook moeten leren vinden. En ik wil deze tips graag met je delen. Nee niet zozeer hoe jij een blogbericht theoretisch schrijft. Maar juist op praktisch gebied ga ik vandaag een aantal tips met je delen.

Dat het schrijven van een blogbericht nog niet zo 1, 2, 3 is gedaan weet je misschien zelf ook wel. Er zijn ontzettend veel tips die je kunt toepassen. Maar ik ben me er ook van bewust dat de weg van het pakken van je laptop naar het uiteindelijk plaatsen van je blogbericht ook wel eens wat meer aandacht mag krijgen. Ik neem je vandaag mee in hoe ik aan de slag ga als ik begin met het schrijven van een blogbericht. Waar ikzelf veel aan heb.

 

Tip 1: Controleer of je wifi het goed doet

Ow het zou je maar gebeuren. Je bent bezig met een blogbericht schrijven en dan? Oeps je hebt geen wifi. Alles wat je al hebt getypt word of is niet opgeslagen en na een poosje ploeteren ben je alles kwijt.

Ja echt waar. Dit is misschien niet het eerste waar je aan denkt. Want ja internet en wifi doen het toch altijd? Nou ik kan je wel vertellen dat ik dit dus een aantal keer heb meegemaakt. Ik druk aan het typen, vol met inspiratie en dan? Geen internet en mijn concept kwijt. En het maakt echt niet uit of het nu een groot of klein blogbericht is. Balen ga je dus wel doen. En dat heb ik dus ook gedaan.

Dus controleer voor je begint met een blogbericht schrijven of je wifi het wel doet!

 

Tip 2: Zet voor jezelf een lekkere bak thee of koffie

Voor ik ga beginnen met een blogbericht schrijven zet ik altijd een pot thee en een kop koffie klaar. Want als ik lekker bezig ben vergeet ik nog wel eens te drinken. En natuurlijk pak ik hier ook wat te eten bij.

Maar het zetten van een pot thee en een kop koffie helpen mij ook al een beetje mijn hoofd leeg te maken en te kunnen focussen op het schrijven van een blogbericht.

Misschien ben jij helemaal geen fan van thee of koffie. Neem dan even voor je begint de tijd om drinken en iets lekkers te pakken wat je tijdens het bloggen kunt nuttigen.

 

Tip 3: Zorg dat je niet word afgeleid door je telefoon

Ja echt waar, ik spreek hier echt uit ervaring. Soms ben ik aan het bloggen. Maar kan ik met niet helemaal concentreren. Mijn telefoon werkt voor mij regelmatig ook als stoorzender. Dus ik leg mijn telefoon altijd weg. Oke niet helemaal eerlijk ūüėČ want als ik mij niet kan focussen op een blogbericht schrijven, pak ik al snel mijn telefoon.

Hup even snel op Facebook of Instagram kijken. Zijn er nog nieuwe dingen geplaatst. Toch kun je hier natuurlijk als je klaar bent met een blogbericht schrijven ook naar kijken toch? Laten we eerlijk zijn binnen 5 of 10 minuten zal je tijdlijn echt niet helemaal weer volstaan.

Dus wat ik nu doe is, mijn telefoon op stilzetten en ik leg mijn telefoon op tafel. Waar ik dus niet snel bij kan komen. En ik merk echt dat dit heel fijn is tijdens het schrijven van een blogbericht. Ik laat me nu veel minder snel afleiden. Neem ik even een korte pauze, want echt waar ik zit echt niet 2 of 3 uur achter elkaar te typen hoor. Dan kijk ik even op mijn telefoon.

 

Tip 4: Als je niet van stilte houd

Wanneer ik een blogbericht schrijf zet ik of een lekker muziekje op of ik zet de tv aan. Ik kan me namelijk beter concentreren op het moment dat het niet stil om mij heen is. Wanneer ik een muziekje opzet is dat vaak iets van top 40 want daar zit vaak een beat onder en daardoor ga ik echt op de beat typen.

Misschien herken jij dit voor jezelf ook wel. De stilte om je heen zorgt ervoor dat je juist snel bent afgeleid. En met een muziekje of juist de tv aan kun jij dus wel vlot een blogbericht schrijven. Zet een lekker muziekje op of lekker de tv aan en gaan met die banaan.

 

Tip 5: Neem van tijd even pauze

Wanneer ik al een uurtje druk aan het typen ben geweest merk ik soms dat mijn concentratie wat minder begint te worden. Niet zo gek, want het een blogbericht schrijven kost nu eenmaal energie. Je moet er echt je gedachten bij houden of een waardevol blogbericht te schrijven en te plaatsten. Ik neem vaak na een uurtje even pauze. Tenzij ik er zo lekker inzit dat ik gewoon door kan gaan.

Merk je dat je concentratie minder word, leg dan even je laptop naast je neer. En ga even pauze nemen. Hoe lang moet je eigenlijk pauze nemen? Daar kan ik je geen antwoord opgeven. Want ik kan makkelijk na een kwartiertje pauze weer door. Maar misschien heb jij net even wat meer tijd nodig.

Dus neem pauze als je concentratie verminderd en kijk gewoon hoe lang jij pauze nodig hebt. En als dit nu een halve dag is? Dan is dat maar zo. Uiteindelijk is het belangrijker dat je blogbericht van waarde is. En dat je bezoeker/lezer hier iets mee kan. Een blogbericht die niet van waarde is zal ook niet snel worden uitgelezen.

 

Tip 6: Sla altijd even tussendoor op

Ook dit heb ik de afgelopen jaren ook geleerd. Sla altijd even tussen door je blogbericht op wat je al hebt. Ik kan je vertellen dat dit punt ook net zo frustrerend kan werken als een slechte of niet werkende wifi.

Ik heb heb al een aantal keer gehad dat ik heerlijk een blogbericht aan het schrijven was en oeps even niet nagedacht op dit op te slaan. En ja toen was ik alles kwijt. Ook hier is het weer of je nu al een groot of klein blogbericht hebt, je baalt hoe dan ook als het niet is opgeslagen.

Zorg dus vooraf dat je alvast je datum aanpast wanneer jij je blogbericht wilt publiceren. En bij de eerste keer klik je gewoon op inplannen. Daarna kun je dus steeds weer op bewerken klikken. Oke nu is het wel zo dat WordPress, mist je wifi goed werkt dit wel automatisch doet. Maar het kan toch gebeuren dat dit niet zo is.

 

Tip 7: Blogbericht schrijven begin uitgerust

Wanneer ik een blogbericht ga schrijven doe ik dat als ik ben uitgerust en fit ben. Ik merk dat ik hierdoor veel makkelijker een blogbericht schrijf. Daarnaast is het ook zo dat ik hierdoor zin heb ik het schrijven van een blogbericht.

Vlak voor onze vakantie had ik echt een deadline voor mezelf opgelegd met het bloggen. Ik wilde namelijk dat er wel blogberichten online kwamen tijdens onze vakantie, maar ik wilde niet in de vakantie blogberichten gaan schrijven. Dit is een streven die ik wel voor elkaar heb gekregen. Toch was het wel zo dat ik merkte dat ik soms niet heel fit en uitgerust was. Het bloggen duurde veel langer en ik merkte aan het eind dat ik er eigenlijk ook even niet heel veel zin meer in had.

Dus ga je een blogbericht schrijven? Zorg dan dat je bent uitgerust en fit bent. Dan zal het bloggen je ook niet gaan tegenstaan. Heb je een deadline voor jezelf opgelegd? Bekijk dan heel eerlijk of dit ook echt wel haalbaar is. Zo niet? Pas dan je deadline aan.

 

Tip 8: Maak je werkplek gezellig

Oke ik weet niet of dit ook een praktische tip is voor de mannen onder ons ūüėČ Maar wie weet heb jij hier ook wel wat aan.

Wanneer ik ga bloggen, zit ik meestal in de woonkamer. Ik maak het mezelf dan gezellig. Muziekje op of tv aan. Maar als het ook nog eens grijs, koud en nat is buiten vind ik het heerlijk om kaarsjes aan te steken. Dit is voor mij gezelligheid. Maar werkt voor mij ook om me echt te focussen op het schrijven van een blogbericht.

Over het algemeen weet ik dat mannen dit op een andere manier zullen doen. Hun werkplek gezellig maken. Maar het punt wat ik duidelijk wil maken is dat een fijne werkplek je ook beter kan helpen om je werk te doen.

 

Conclusie:

Ik heb vandaag een aantal praktische tips met je gedeeld die mij helpen bij een blogbericht schrijven. Want ook dat is iets wat belangrijk is.

Het gaat er niet alleen maar om hoe jij het beste kunt bloggen. Dus de theoretische tips, maar ook de praktische kant van het straten met een blogberichten schrijven. Ik merk dat hier niet zo heel veel aandacht aan word besteed en dit wilde ik graag met je delen.

Heb jij nog praktische tips als het gaat om een blogbericht schrijven? Laat je tips hieronder achter.

 

WAS JE HANDEN!!
#STOPCORONA

DOUCHEN, HANDEN WASSEN, JE GEZICHT VERMIJDEN MET JE HANDEN

Plaats een reactie

WAS JE HANDEN!!
#STOPCORONA

DOUCHEN, HANDEN WASSEN, JE GEZICHT VERMIJDEN MET JE HANDEN

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten