Onze blog

Bloggen: Begin ook! Het geeft een enorme kick!

 

Bloggen begin ook, bloggen geeft een enorme kick? Maar waarom eigenlijk? Misschien zie jij veel nadelen van bloggen. Het kost je veel tijd, je hebt geen tijd om te bloggen, je ziet niet meteen resultaat, je weet niet goed hoe je krachtig kunt bloggen en wie weet heb jij nog hele andere punten waarom je niet gaat bloggen.

Dat is jammer, want naast de nadelen zitten er ontzettend veel voordelen aan het bloggen. En bovendien geeft het ook nog eens een enorme kick! Ik zal je laten zien waarom bloggen een enorme kick geeft. Maar laten we eerst eens kijken naar de nadelen van bloggen en of deze nadelen ook wel echt nadelen zijn. Benieuwd?

 

Nadelen van bloggen

Ik hoor nogal eens mensen zeggen dat bloggen veel nadelen hebben. Maar zijn deze nadelen ook wel echt nadelen? Laten we maar eens naar het onderstaande lijstje gaan kijken.

  • Bloggen kost tijd. Ja het klopt zeker dat bloggen tijd kost. Je moet tijd vrijmaken om een bericht te typen en deze op je website te zetten.
  • Ik zie niet meteen resultaat. Ook dit klopt. Maar om dit nadeel maar even meteen te ontkrachten, is het niet zo dat wanneer je net ergens mee gaat beginnen dat je meteen resultaat hebt? Nee, want dit heeft nu eenmaal tijd nodig. En zo is het dus ook met bloggen. En op een gegeven moment zul je resultaat gaan zien en dit resultaat zal ook steeds meer gaan groeien. Je ziet dus een stijgende lijn.
  • Ik kan niet elke dag bloggen. Als je gaat bloggen gaat het er niet om dat je elke dag weer gaat bloggen om een artikel online te zetten. Dat kost nu eenmaal tijd. En veel ondernemers doen dit nog alleen. Nick heeft het geluk dat ik hem kan helpen en ik dus wel elke dag kan bloggen. Misschien zit jij niet in deze situatie. Ook dan kun je regelmatig een blogbericht online zetten. Het voordeel van WordPress is dat je berichten kunt inplannen. Dus heb jij tijd over en kun je in die tijd bijvoorbeeld 2 of 3 berichten schrijven? Plan ze dan in op tijden dat jij ze online wilt hebben. Zo kun je dus toch ook een beetje voorwerken.
  • Ik kan niet bloggen. Tja om maar meteen met de deur in huis te vallen! Iets niet kunnen of iets niet willen leren/proberen is nogal een verschil. Heb je het wel eens geprobeerd? Ik weet nog heel erg goed dat ik ben begonnen met bloggen ruim 2 jaar geleden. Schrijven deed ik altijd al graag, maar bloggen had ik nog niet eerder gedaan. Was mijn eerste blogbericht perfect? Nou als ik die weer teruglees was die echt niet perfect. In de loop van de tijd zag ik dat ik hierin ook steeds meer ging groeien. Dus bloggen kan jij ook zeker wel.
  • Ik weet niet of ik bloggen wel vol kan houden. Als je het niet probeert weet je het ook niet. Heel simpel eigenlijk. Het kan gebeuren dat je een tijdje het bloggen naast je neer wilt/moet leggen. Maar daar is niks ergs aan. Alles wat je al aan artikelen op je website hebt staan zullen er ook blijven staan en dit helpt ook zeker voor de SEO.

 

Voordelen van bloggen

Ik heb hierboven een aantal nadelen benoemd, maar deze eigenlijk ook ontkracht. Want de nadelen kun je ook weer gebruiken in je eigen voordeel. Maar laten we nu eens gaan kijken naar de voordelen van bloggen en waar bloggen nu een kick geeft. Ik zal hier ook veel voorbeelden benoemen die ik namelijk zelf heb ontdekt en ervaren.

Bloggen jezelf ontwikkelen

Door te gaan bloggen zul jij jezelf steeds meer gaan ontwikkelen. In het begin zal het bloggen nog stroef gaan, maar al doende zul je steeds meer gaan leren. Als je nog op de drempel staat kan het zijn dat je er toch wel tegenop ziet om te gaan beginnen. Het kan maar zo zijn dat schrijven niet je meest sterke kant is. Na verloop van tijd wanneer je bezig bent zul je verrast zijn over je eigen kunnen en hoe jij je verder hebt kunnen ontwikkelen.

Ik heb dit zelf ook zeer zeker ervaren. Schrijven deed ik al als klein meisje, maar als het gaat over bloggen is dat toch wel even wat anders. Een bla,bla,bla verhaal schudde ik zo uit mijn mouw. Ook ik heb in het begin erg getwijfeld of ik wel zou kunnen bloggen. En nu ik terug kijk op de periode dat ik bezig ben zie ik dat ik mijzelf ook heb ontwikkeld. En dat geeft mij dus ook een enorme kick!

 

Bloggen is gratis

Het schrijven van blogberichten is geheel gratis. Geen dure advertentiekosten om jezelf op de kaart te zetten. Die misschien ook nog eens niet werken. Adverteren is namelijk best een kunst op zich. De artikelen die je hebt geschreven en natuurlijk geplaatst ūüėČ blijven staan op je website of webshop.

Wij hebben in het verleden een paar keer geadverteerd via Google. Dit koste een hoop geld en hierbij hebben wij ook nog eens ervaren dat het niet echt veel zoden aan de dijk zetten. We hadden zoiets van laten we het gewoon een keer proberen. Maar we zijn hier nu ook op terug gekomen. Bloggen is gewoon gratis en dat is vooral fijn wanneer je net begint als ondernemer en nog niet de middelen hebt om te adverteren.

 

Je resultaat gaat groeien met een stijgende lijn

Door het met regelmaat te bloggen zul je gaan zien dat je steeds meer bezoekers zult krijgen op je website of webshop. Natuurlijk wil je het liefst zoveel mogelijk verkopen krijgen, maar kijk ook eens naar het aantal bezoekers die op je website of webshop komen. Juist door te gaan bloggen zul je zien dat in de loop van de tijd dit resultaat zal gaan stijgen. Je zult periodes hebben waarin je misschien wat minder bezoekers hebt, denk eens aan feestdagen en vakanties. Maar over het algemeen zie je een stijgende lijn.

Als ik kijk naar hoe het nu gaat met het aantal bezoekers op eNJee dan kan ik wel zeggen dat er een stijgende lijn inzit. Niet dat dit mijn hoofdreden is om te starten met bloggen. Maar het is echt heel gaaf om te zien dat er resultaat te zien in. Dat geeft echt een kick. En hierdoor houd ik het bloggen ook zeker vol. Ik merk dat ik nu ook aan mezelf doelen heb gegeven om te gaan halen.

 

Je kunt nuttige informatie delen met je bezoekers

Zeker wanneer je een onderneming hebt is dit erg fijn. Het merendeel van de mensen zoekt tegenwoordig op internet naar antwoorden of adviezen voor een probleem of vraag dat ze hebben. Je kent misschien ook wel mensen in je eigen omgeving dat wanneer ze iets voelen gaan zoeken op Google wat ze kunnen hebben en of het verstandig is om naar de huisarts te gaan. Maar ook onderwerpen als het gaat om interieur of het verzorgen van een huisdier enz. Jij kunt hier dus op inspringen door informatie te delen die gericht is op je doelgroep.

Ik merk dat ik het ontzettend leuk vind om gericht berichten te schrijven voor de doelgroep van eNJee. Wat houd onze bezoeker bezig en waar kan ik nuttige informatie delen.

 

Ander mensen inspireren

Door het bloggen kun je niet alleen nuttige informatie delen, maar je kunt ook je bezoekers inspireren. Juist door het delen van je eigen ervaringen. Nu hoef je natuurlijk niet meteen heel diep te gaan, maar je kunt wel situaties beschrijven die je hebt meegemaakt waarbij je ook kunt schrijven over hoe je dit hebt opgelost. Misschien sta jij op het punt om een blog te gaan beginnen die vooral persoonlijk is. Ook dan kun je anderen tot inspiratie zijn. Je hebt misschien een bepaalde ziekte waar je over wilt gaan schrijven en daarnaast ook dingen van je hobby’s wilt delen en laten zien dat je nog steeds kunt genieten.

Ik probeer zelf wel iedere keer iets persoonlijks te delen over het ondernemen. Want leerpunten zijn er ook om van te leren en dit open te kunnen delen met jou. Maar ook dingen die mij een kick geven. Zoals het bloggen ūüėČ En waarom dit zo is. En laten we eerlijk zijn, waarom niet laten zien dat je menselijk bent? En zorgen dat wanneer iemand anders in een bepaalde situatie zit ook kan zeggen oke hier heb ik al eens over gelezen het is handig om het op die of die manier aan te pakken.

 

Je kunt je eigen kennis delen

In de weg die je aflegt in het ondernemerschap zul je steeds meer kennis op gaan doen. Deze opgedane kennis kun je dus heel goed delen met je doelgroep. Wanneer je als ondernemer aan de slag gaat zul je merken dat je meegaat met veranderingen en dat je ook in kunt spelen op deze veranderingen. Misschien zijn er wel veranderingen die anderen nog niet weten. Dan kun je dit dus eerder delen met je doelgroep en ben je zo je concurrenten net een stapje voor. Het voordeel van je eigen opgedane kennis delen is dat je laat zien dat jij verstand van zaken hebt.

Als ik eerlijk ben kijk ik niet zo erg naar alle veranderingen die zich afspelen in onze niche. Dit komt omdat ik vooral blog over onderwerpen die mij aanspreken. Nick geeft mij af en toe ook onderwerpen aan waar ik weer over kan bloggen. Die belangrijk zijn en waar ik ook weer mijn kennis in op kan doen. Ik merk dat ik het leuk vind om nieuwe kennis en onderwerpen te kunnen delen.

 

Bloggen als je inspiratie hebt

Het voordeel van bloggen is dat je dit niet moet doen, maar juist mag doen. Soms heb je genoeg inspiratie om te bloggen. Dan kun je dus even snel je laptop pakken en een bericht of meerder berichten schrijven. En ben je lekker bezig en merk je dat het even niet meer zo wil vlotten dan kun je de laptop even aan de kant zetten. Let er wel op dat wanneer je dit doet alles even opslaat door op bijwerken te klikken. Ow ja en pas even de datum aan ūüėČ Anders komt je bericht meteen online en dat is jammer als je nog niet klaar bent.

Ik merk dat ik soms even geen inspiratie heb om te bloggen. Dat frustreert mij dan enorm omdat ik mezelf soms de druk opleg dat ik moet bloggen. Niet zo heel snugger natuurlijk, want ik schrijf hierboven ook dat bloggen niet moet maar mag ūüėČ En dan heb ik ineens de inspiratie te pakken dat ik mijn laptop wel wil pakken en aan de slag wil gaan. Het geeft mij echt een kick dat ik soms op de meest gekke momenten ineens inspiratie krijg als ik het niet verwacht en zo een artikel kan schrijven. Ik merk nu ik ruim 2 jaar aan het bloggen ben dat er vaak ineens onderwerpen, titels of zinnen in mijn hoofd komen die ik dan snel even op papier zet als ik mijn laptop niet bij me heb.

 

Het verbeteren van de SEO

Jij wilt natuurlijk dat je word gevonden in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines toch? Door te gaan bloggen en dit met regelmaat te doen zul je de SEO automatische verbeteren. Hoe meer er op je website of webshop staat hoe beter je gevonden kunt worden door je bezoekers. Want Google ziet namelijk dat er vaak nieuwe unieke content op je website of webshop komt te staan. Hoe meer en hoe vaker hoe hoger je ook in de zoekresultaten van Google zult komen. Maar ook door het gebruik van linkjes in je blogberichten zul je hier veel aan kunnen doen. Let er echter op dat wanneer je dit doet dat link ook werkt en dat mensen dus op een pagina komen zonder een foutmelding.

De laatste tijd maak ik steeds meer gebruik van links naar andere pagina’s binnen de website van eNJee. Dit doe ik vooral omdat er soms belangrijke informatie niet in een bepaald blogbericht word gedeeld, maar waar er al eerder een uitgebreid artikel van is gekomen. Dit is iets wat ik niet te pas en te onpas doe, want het moet uiteraard wel nuttig blijven.

Wanneer je gaat bloggen om alleen je SEO te verbeteren dus teksten gaat schrijven voor de zoekmachines dan kun je het bloggen beter niet doen. Want schrijf je de artikelen voor de zoekmachines? Of wil jij juist dat je bezoekers worden geholpen? Schrijf in de eerste plaats voor je bezoekers en maak een combinatie van het artikel SEO vriendelijk te maken.

 

Conclusie

Zoals je ziet heeft bloggen best een aantal nadelen. Maar zoals je ook hebt kunnen lezen zijn deze nadelen toch ontkracht. Vaak is het ook dat het iets is wat nieuw is en waar je nog niet zo veel over weet of dat je niet weet of je het wel kunt. Proberen is dan dus de oplossing om hier achter te komen en ook nog eens een kans te geven.

Maar bloggen heeft ook heel erg veel voordelen. En zoals ik al meerder keren schreef geeft bloggen echt een kick. Ik kan dit met alle eerlijkheid nu ook echt wel schrijven omdat ik dit nu ruim 2 jaar doe. En ik ook echt merk dat het een kick geeft. Ik vind het dan ook belangrijk om deze eigen ervaring met je te kunnen delen. Om op die manier inspiratie te kunnen geven.

Maak van bloggen geen moeten, dan zul je vroeg of laat stoppen. Niet alleen omdat het frustreert, maar ook omdat het niet meer lukt om artikelen te schrijven. Heb je even geen inspiratie waar je over wilt of kunt bloggen? Laat het bloggen dan gewoon even zitten. En je zult zien dat je op momenten dat je het misschien niet verwacht ineens inspiratie krijgt. Heb je geen mogelijkheid om meteen aan de slag te gaan? Schrijf je onderwerp, titel of een zin op een stuk papier of als je een mobiel hebt spreek het desnoods even in.

Ben jij al aan het bloggen? En wat geeft jouw nu echt een kick als het gaat om bloggen? Laat je reactie hieronder maar achter.

 

Plaats een reactie

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten