Onze blog

Bloggen: Waar haal ik de inspiratie vandaan?

 

Feit wanneer je gaat bloggen heb je niet altijd inspiratie! Bloggen: Waar haal ik de inspiratie vandaan? Dat ga ik je vertellen.

Het is absoluut een feit dat wanneer je gaat bloggen niet altijd de inspiratie hebt om weer een nieuw blogbericht te schrijven. Je kunt dan twee dingen doen:

 1. Je stopt acuut met bloggen, want het heeft toch geen zin. Of
 2. Je gaat opzoek naar inspiratie waar je over kunt gaan bloggen.

Helaas zien wij dat de meeste mensen die beginnen met bloggen en op het punt van geen inspiratie meer hebben acuut stoppen. Dat is jammer, want er zijn ontzettend veel manieren om inspiratie uit te halen en waardoor je weer een nieuw blogbericht kunt schrijven.

Vandaag neem ik je graag mee in een aantal punten waaruit je weer nieuwe inspiratie kunt halen om te gaan bloggen.

 

Bloggen over zaken uit je eigen leven

Het leven is niet elke dag hetzelfde. Er gebeuren leuke en minder leuke dingen. Het mooie is dat je dit ook mee kunt nemen in het bloggen.

Er zijn situaties die voor je bezoeker misschien ook herkenbaar zijn. Wanneer jij dit gaat verpakken in een blog en hierbij ook nog eens een combinatie kunt maken met je (online) onderneming heb je meteen 2 vliegen in 1 klap.

Omschrijf een bepaalde situatie die je hebt meegemaakt en wat er nu voor oplossing is, wat jij misschien toen der tijd niet had.

Tip bloggen over je eigen leven: Wanneer je besluit om iets uit je eigen leven te delen is het goed om vooraf goed te overwegen wat je wel en wat je vooral niet wilt delen. Ik zou zeggen maak er vooral niet een al te zwaar verhaal van. Dit kan namelijk ook tegen je worden gebruikt. Want wat op internet staat blijft op internet staan.

 

Bloggen over een favoriete quote

Heb jij een favoriete quote? Dan kun je hier zeer zeker over gaan bloggen. Een aantal vragen die je hierbij kunnen helpen:

 • Waarom is dit je favoriete quote?
 • Hoe helpt deze quote je in het leven?
 • Waarom inspireert deze quote je?
 • Waarom past je favoriete quote juist zo goed bij je (online) onderneming?

Het leuke om over je favoriete quote te gaan bloggen is dat je hierbij ook je quote in een leuke afbeelding kunt zetten. En daarnaast kun jij met deze quote ook weer anderen tot inspiratie zijn.

 

Bloggen over gebeurtenissen binnen je onderneming

Wanneer je gaat ondernemen zul je in de loop van de tijd veel dingen meemaken. Dit kunnen leuke, grappige en mooie gebeurtenissen zijn, maar ook minder leuke gebeurtenissen.

Door te bloggen oven gebeurtenissen binnen je eigen onderneming, kun jij je bezoekers ook een beetje een kijkje geven wat er achter de schermen gebeurd. Dit heeft als extra voordeel dat je bezoekers ook zien dat je echt bent, open en transparant.

Tip bloggen over gebeurtenissen binnen je onderneming: Wanneer je wilt gaan bloggen over gebeurtenissen binnen je onderneming is het aan te raden dat je hier niet te veel in detail gaat treden. Noem bijvoorbeeld geen namen van mensen, een adres waar iets is gebeurd. Ik weet dat dit logisch klinkt, maar helaas is dat niet voor iedereen zo. Vandaar dat ik het toch maar even benoem. Privacy is ontzettend belangrijk, niet alleen in de gezondheidszorg is dit iets wat niet geschaad mag worden, maar ook zeer zeker wanneer je een eigen onderneming hebt!

 

Bloggen over nieuwe producten en diensten

Wanneer je nieuwe producten en diensten hebt kun je naast een productomschrijving er ook over bloggen. Misschien heb jij dit product of dienst ook wel uitgeprobeerd. Leuk om hier wat foto’s van te maken en deze ook in je blogbericht te zetten. Vragen die je kunt behandelen zijn bijvoorbeeld:

 • Wat kan ik allemaal met dit product of dienst? Naast de standaard omschrijving.
 • Wat kan ik er juist niet mee, wat wel zou moeten?
 • Voor wie is dit product of dienst juist heel handig? En waarom?

Tip bloggen over nieuwe producten en diensten: Let er echter wel op dat waneer jijzelf over nieuwe producten en diensten gaat bloggen dat je hier een verkoop-praatje van gaat maken! Wat je ook kunt doen is aan vrienden of familie vragen of zij deze nieuwe producten en diensten voor je willen uitproberen en hier iets over willen schrijven. Je kunt ze dan de voorbeeld vragen die ik hierboven heb geschreven laten gebruiken.

 

Bloggen over fouten waar je iets van hebt geleerd

Tja om maar meteen met de deur in huis te vallen: niemand is perfect, nee ook ik niet ;). En daar ligt dus een mooie mogelijkheid. Bloggen over fouten die je hebt gemaakt en wat je hiervan hebt geleerd.

Het kan zomaar zijn dat je hiermee iemand anders kunt laten zien wat jij er van hebt geleerd en hoe jij het de volgende keer anders zou aanpakken.

Het is een feit dan de meeste mensen graag iets zien/horen of in het geval van bloggen; lezen wat leedvermaak geeft. Daarom is dit ook een onderdeel wat veel bezoekers kan trekken. Al wil ik hier wel bij zeggen dat je hiervoor jezelf ook echt van overtuigt moet wezen of je dit echt wilt!

Ik schrijf regelmatig over hoe ik ben begonnen met bloggen en wat ik hier van hebt geleerd. Dat is namelijk wat ik jou als bezoeker mee wil geven. Niet bloggen als een ander, in mijn geval als Nick, maar gewoon als jezelf. Nu is dit niet echt iets wat leedvermaak geeft. Maar het is wel een fout die ik in het verleden hebt gemaakt en waar ik dus wel degelijk wat van heb geleerd. Dus ook zulke fouten kun je over bloggen.

Tip bloggen over fouten waar jij iets van hebt geleerd: Natuurlijk is bloggen over je eigen fouten ook iets waarbij je kwetsbaar bent. Daarom is het belangrijk dat wanneer je dit gaat doen hierbij ook laat zien wat jij hiervan hebt geleerd en wat voor een oplossing jij hebt gevonden.

 

Bloggen over hoe je bent begonnen

Een blogbericht over hoe jij als (online) ondernemer bent begonnen of vanuit je hobby geeft als voordeel dat bezoekers een kijkje krijgen van hoe je (online) onderneming of persoonlijke blog is begonnen.

Vragen die je kunt meenemen zijn bijvoorbeeld:

 • Waarom ben ik begonnen?
 • Hoe is dit gegaan?
 • Heb je lang getwijfeld om te beginnen? En waarom?
 • Wat voor twijfels had ik?
 • Vielen deze twijfels achteraf mee?

Als ik persoonlijk op een website of webshop kom vind ik het ook wel leuk om te lezen hoe alles is begonnen. Je krijgt als bezoeker namelijk een klein stukje geschiedenis mee. Dat maakt het allemaal meer levendiger en ik merk dat ik juist hierbij een soort van verbondenheid voel. Klinkt misschien gek. Maar iedereen die start met een (online) onderneming of een persoonlijk blog is hier niet zomaar mee gestart en heeft hier zijn of haar eigen reden voor. Leuk dus om te delen met je bezoekers.

 

Bloggen over wat je in de afgelopen tijd hebt geleerd

Je bent nooit te oud om te leren. En je leert elke dag wel iets bij, hoe klein het ook is. Wanneer je als (online) ondernemer gaat starten met je eigen onderneming dan leer je ook steeds meer nieuwe dingen bij. Dingen waarvan je van te voren niet had gedacht dat jij dit zou kunnen.

Ook dit een bron van inspiratie om over te bloggen. Misschien past het niet helemaal bij je onderneming. Maar wist je dat wanneer jij dit soort dingen deelt je hiermee mensen kunt overtuigen die zelf aan het twijfelen zijn of ze ook moeten gaan beginnen met ondernemen? Want hoe je het ook wend of keert de meeste mensen die met deze vraag bezig zijn hebben twijfels.

Jij kunt dus door je blogberichten laten zien waar je tegenaan bent gelopen en wat je hier van hebt geleerd. Niet alleen van fouten, maar ook zeker van vragen of twijfels die jij eerst had als het gaat om je eigen onderneming.

Maar dit punt is zeker niet alleen voor ondernemers. Want misschien ben jij wel een persoonlijke blog begonnen. Hierin kun jij dus ook heel duidelijk laten zien wat je in de afgelopen tijd hebt geleerd en waar jij trots op bent. Misschien vond jij het in het begin ontzettend moeilijk om te gaan bloggen en wist je niet zo goed hoe je dit moest aanpakken. En heb je gemerkt dat je in de loop van de tijd steeds beter bent geworden in het bloggen. Of wat dacht je van het delen van reviews. Dit is soms ook niet makkelijk en heb jij dit ook eerlijk durven doen. In het begin is het best wel spannend, want is het wel goed om heel eerlijk een product of dienst af te kraken? Hoe zou iemand hierop kunnen reageren die hier wel bij zweert.

 

Bloggen over de toekomst

Je bent begonnen als (online) ondernemer of als persoonlijke blogger. Je hebt vast wel een droom/wens wat je hiermee wilt bereiken. Over deze droom/wens kun je dus heel goed een blog schrijven.

Vragen die je zou kunnen behandelen:

 • Waar sta ik over 5 jaar?
 • Ben ik dan nog bezig met mijn onderneming of persoonlijke blog?
 • Hoeveel bezoekers/volgers/klanten heb ik?

Zomaar een paar vragen die jij kunt gaan beantwoorden. Trouwens dit is niet alleen goed om over te bloggen, maar als het goed is heb je hier voor je bent gestart ook al wel over nagedacht.

 

Bloggen over wat je heel anders zou aanpakken als je weer zou starten

Als je al een tijdje bezig bent zijn er vast zaken die jij nu heel anders zou aanpakken als je weer opnieuw zou starten. Dingen die jij van te voren graag had willen weten en waar je tegenaan bent gelopen. Of dat je eerst bent begonnen met je website of webshop vullen en niet hebt nagedacht over de kleuren/naam/logo. Of misschien dat je nu weet waar jij kunt aankloppen als het gaat over het financiële deel en dat je dat eerst niet wist, waardoor je niet eerder bent gestart.

Deel met je bezoekers deze zaken en laat ook zien wat jij hiervan hebt geleerd en welke oplossingen er zijn.

 

Bloggen over oude blogberichten

Als je al een tijd bezig bent met bloggen dan zul je een hoop blogberichten hebben. Wanneer je even geen inspiratie hebt voor een heel nieuwe blogbericht, dan kun je eens kijken naar oude blogberichten die jij hebt geschreven. En hier weer iets mee kunnen.

Zo kun je oude blogberichten weer up to date maken of je kunt nieuwe dingen toevoegen. Soms is het goed om je oude blogberichten weer eens flink door de wasstraat te gooien. Er kunnen oude links inzitten die het niet meer doen of er staan dingen in die niet meer van deze tijd zijn. Daarom is het niet verkeerd als je eens geen inspiratie hebt om deze oude blogberichten onder de loep te nemen.

Tip bloggen over oude blogberichten: Ik raad je aan wanneer je aan de slag gaat met je oude blogberichten om hier echt de tijd voor te nemen en daarnaast wanneer je van een oud blogbericht een nieuwe gaat maken dat je een link zet naar je oude blogbericht en natuurlijk ook van je oude blogbericht naar de nieuwe.

 

Bloggen over input van bezoekers

Het kan zomaar zijn dat je de bovenstaande zaken al eens hebt behandeld in je blog en wil je dit niet weer gaan doen. Wist je dat je bezoekers ook een bron van inspiratie kunnen zijn door te gaan bloggen over de input die zij geven.

Je kunt een oproepje plaatsen op je website of webshop, maar in de praktijk zie ik wel dat hier weinig tot geen reacties op komen. Wat je beter kunt doen is een oproep plaatsen op je social media kanaal. Hier reageren mensen toch net even iets sneller op.

De vragen en antwoorden die je krijgt kun je dan verwerken in een blogbericht. Zo kan het zijn dat je ineens veel vragen over een bepaald onderwerp krijgt. Hoe handig is het dat jij dan op deze vraag kunt inspelen en hier een blog over schrijven die je vervolgens ook nog eens kunt delen op je social media kanaal. Zo kunnen je volgers op social media ook meteen je blogbericht zien. Zeker handig omdat niet iedere bezoeker op social media ook gebruik maakt van de website of webshop.

 

Conclusie:

Er zijn dus ontzettend veel mogelijkheden voor bloggen om je inspiratie uit te kunnen halen. Heb jij nog aanvullingen? Laat dan gerust een opmerking hieronder achter.

Plaats een reactie

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten