Onze blog

Bloggen hoe je enthousiast blijft

 

Bloggen wat is het soms lastig om enthousiast te blijven. Bloggen vraagt tijd en ja soms ook energie. Hoe blijf ik enthousiast bloggen?

Dat bloggen niet altijd even vanzelf gaat en dat het enthousiasme er toch wel eens afgaat is een feit. Tenminste dat herken ik zeker. Ben jij net begonnen? En wil je weten hoe je enthousiast kan blijven als het over bloggen gaat? Of ben jij al even bezig met bloggen en ben jij je enthousiasme kwijt? Wil jij weer enthousiast gaan bloggen? Ik wil je tips geven om je enthousiasme voor het bloggen te houden/krijgen. Tips waar ik zelf ook erg veel aan heb. Lees je mee?!

 

Tip 1: Ga niet bloggen omdat het moet

Ik denk dat dit een heel erg belangrijk punt is als het gaat om bloggen. Niet gaan bloggen omdat het moet! Wanneer je dit wel doet zul je zien dat het op een gegeven moment echt tegen gaat staan.

Tja je kunt voor jezelf besluiten dat je 3 blogberichten in de week wilt plaatsen. Het is absoluut niet verkeerd om een doel te stellen. Toch is het zo dat je kan gebeuren dat er dingen tussenkomen, waardoor je het doel niet haalt. Is dit dan erg? Nee hoor. Soms heb je gewoon dingen die op dat moment belangrijker zijn dan die 3 blogberichten in de week.

Kom jij vaker op enjee.nl? Dan heb je vast ook gezien dat wij niet altijd 3 blogberichten in de week hebben geplaatst. Naast het bloggen voor eNJee heb ik nu ook een parttimebaan. Op de momenten dat ik kan bloggen doe ik dat ook. En ik moet zeggen tot nu toe lukt het nog best aardig om 3 blogberichten per week te plaatsen.

 

Tip 2: Ga niet bloggen als je geen inspiratie hebt

Net als moeten bloggen is het ook zeker niet aan te raden om te gaan bloggen als je geen inspiratie hebt. Weet je ook dit zorgt er op een gegeven moment voor dat je het enthousiasme om te bloggen gaat verliezen. Zeker als je voor jezelf een doel hebt gesteld voor een aantal blogberichten per week die jij wilt plaatsen. Naas het geen inspiratie hebben, word het bloggen dan ook automatisch weer moeten. Dat heb ik in tip 1 al behandeld. Niet doen wil jij je enthousiasme niet verliezen.

Weet je soms ben je met zo veel dingen bezig dat je geen inspiratie hebt om te bloggen. Dit is iets wat ik zelf ook echt herken. Af en toe ben ik wel met 1000 dingen tegelijk bezig. Hierdoor ben ik de inspiratie om te bloggen ook kwijt. Het moet dan even wat rustiger in mijn hoofd worden. Eerst het een afhandelen en dan naar het volgende. Hierdoor merk ik dat ik soms op de gekste momenten ineens inspiratie hebt. Er popt een titel in mijn hoofd op of ik heb ineens een onderwerp waar ik wat over wil delen.

Laat het gewoon toe als je geen inspiratie hebt. Ga iets anders doen. Iets wat je leuk vind of wat je nog op je lijstje hebt staan. Je zult zien dat je hierdoor nieuwe inspiratie krijgt. En zo blijf je enthousiast bloggen.

 

Tip 3: Zit je in de flow? Ga lekker door

Soms moet ik wel eens lachen om mijzelf. Ik had voor mezelf besloten om 1 blogbericht te schrijven. Maar ik zit er lekker in en schrijf lekker door. En ondertussen komt er weer een onderwerp of titel in mij op. Ik zit dus lekker in de flow. Dan ga ik ook meteen door.

Wanneer je in de flow zit tijdens het bloggen dan ben je op dat moment ook enthousiast. Zeker als je ook nog meer inspiratie hebt voor nieuwe blogberichten. Door op dat moment door te gaan kun je ook meteen lekker vast voorweken. Want blogberichten kun je in WordPress heel gemakkelijk inplannen.

Zoals ik al zei doe ik dit ook. Vooral ook omdat wanneer ik dit niet doe de volgende dag mijn inspiratie kwijt ben over waar ik het op het moment zelf vers in mijn hoofd zit.

 

Tip 4: Schrijf over onderwerpen waar je veel over weet

Onderwerpen die aan je hart liggen en waar jij veel verstand van hebt maakt het bloggen een stuk gemakkelijker en leuker. Want door het delen van zaken waar jij passie voor hebt zie je dat het bloggen in een zucht is gedaan.

Weet je soms schrijf ik ook over andere zaken, die niks te maken hebben met bloggen. Als ik dat een paar keer achter elkaar doe, merk ik dat ik mijn enthousiasme echt verlies. Dit komt ook omdat die onderwerpen voor mij lastiger zijn om over te bloggen. Maar ook omdat ik daar mijn passie niet heb liggen.

Kortom blog over onderwerpen waar jij veel van weet. Maar wat als jij in een niche zit waar je concurrenten ook over dit of deze onderwerpen blogt? Heel simpel! Gewoon hierover gaan bloggen. Het kan maar net zijn dat jij net even wat meer informatie hebt om te delen. Of je manier van bloggen spreekt mensen meer aan.

 

Tip 5: Deel je passie

Oke dit is eigenlijk een overlap met schrijven over onderwerpen waar jij veel vanaf weet. Want heb jij passie voor iets, dan zul je hier geheid veel vanaf weten.

Ga dus bloggen over je eigen passie. Op deze manier blijf je enthousiast. En zal het bloggen ook vlotter gaan. Ik heb een passie voor schrijven en ook voor bloggen. Ik vind het daarom ook fijn om hier over te kunnen bloggen. Tips waar ik zelf veel aan heb gehad delen, informatie geven en daarbij ook mijn eigen ervaring delen. Op deze manier kan ik jou ook een stukje helpen. Door juist met voorbeelden of zaken waar ik tegenaan ben gelopen kan laten zien.

 

Tip 6: Blog voor je bezoeker

Wanneer je gaat bloggen wil je natuurlijk ook gevonden worden in Google. Hoger in de zoekresultaten is meer bezoekers op je site. Maar wanneer je gaat bloggen voor de SEO dan verlies je op een gegeven moment ook je enthousiasme.

Jij krijgt een bezoeker op je site die een vraag of probleem heeft. Dan wil deze persoon niet eerst nog een heel moeilijk en ingewikkeld blogbericht gaan lezen. Die SEO technisch perfect is. Maar voor je bezoeker nutteloos. Want doe je dit wel dan zul je zien dat je gaat bloggen voor jan met de korte achternaam.

Wanneer je energie steek, op de verkeerde manier, krijg je geen resultaat. Geen resultaat? Dan verlies je enthousiasme.

 

Tip 7: Lukt het bloggen niet?

Stop er dan mee. Ga iets anders doen. Ga even naar buiten. Ga een kop koffie of thee of wat je wilt drinken pakken. Spreek af met een vriend of vriendin. En vooral sluit je pc of laptop af (vergeet niet wat je al hebt geschreven op te slaan met een datum in de toekomst).

Stug door blijven gaan met bloggen zorgt voor frustratie. Zeker als het niet lukt. Als je doorgaat is de kans groot dat het blogbericht niet waardevol is voor je bezoeker. Je bezoeker leest een deel en vind niet wat hij of zij zoekt. Gevolg bezoekers vertrekken. Of in het ergste geval komen ze niet meer terug.

Nu heb ik het dus over je bezoekers die vertrekken. Maar dit is een punt wat ik soms ook bij mijzelf herken. Ik zit achter de laptop ben een stukje begonnen met bloggen. Maar dan lukt het mij niet meer. Soms zit ik er met mijn hoofd niet bij. Een ander moment kan ik met niet concentreren en ben ik afgeleid. Ik heb vaak geprobeerd om dan stug door te gaan met bloggen. Het resultaat? Ik gefrustreerd en verlies een stuk enthousiasme. Dat is dus echt nergens voor nodig. De oorzaak ligt dan ook bij mij.

Nee de laatste tijd als ik op dit punt ben gekomen dat het bloggen even niet lukt, ga ik gewoon even wat voor mijzelf doen. Want ik kan je vertellen dat ontspanning iets is wat je echt nodig hebt. Ontspanning zorgt er zeker voor dat het enthousiasme blijft!

 

Tip 8: Deel je eigen ervaringen

Een bezoeker heeft veel aan informatie. Dat is zeker waar. Maar ze willen ook lezen over de ervaring van de persoon die het blogbericht schrijft. Jij dus!

Door het delen van je eigen ervaring kun jij als een voorbeeld zijn en laten zien hoe jij dingen hebt gedaan. Ik vind het zelf tof of ervaringen met jou te kunnen delen. Ik laat hierbij zien dat ik als schrijver uit ervaring spreek. En jij kunt je herkennen in mijn verhaal of een deel hiervan.

Door het bloggen persoonlijk te maken en houden blijf je enthousiast. Je wilt doorgaan met bloggen. Is het erg als je een bepaalde ervaring meerder keren beschrijft? Nee echt niet! Want wie zegt dat je bezoeker dit al weet? Het kan zomaar zijn dat je bezoeker voor het eerst op je site terecht komt. En als iemand al vaker op je site komt is dat dan erg? Nee! Een stukje herhaling is niet verkeerd en met voorbeelden van je eigen ervaring kun jij mensen weer leren om dat vooral niet of wel te gaan doen.

 

Conclusie

Ik heb je een aantal tips gegeven om het enthousiast te blijven bloggen. Of enthousiast te gaan bloggen.

Bloggen is iets wat leuk moet zijn en vooral moet blijven. Leg daarom voor jezelf de lat te niet te hoog door je krampachtig vast te houden aan doelen die jij voor jezelf stelt. Is het streven om 3 blogberichten per week te schrijven maar lukt het om wat voor reden dan ook niet? Ga dan niet lopen balen. Hier heb jij alleen jezelf maar mee en zul je niet enthousiast meer gaan bloggen.

Schrijf over je eigen passie en dingen waar jij veel over weet. Hierdoor lukt het bloggen een stuk makkelijker. Deel hierbij ook je eigen persoonlijke ervaringen.

En als laatste? Geniet van het bloggen!

 

WAS JE HANDEN!!
#STOPCORONA

DOUCHEN, HANDEN WASSEN, JE GEZICHT VERMIJDEN MET JE HANDEN

Plaats een reactie

WAS JE HANDEN!!
#STOPCORONA

DOUCHEN, HANDEN WASSEN, JE GEZICHT VERMIJDEN MET JE HANDEN

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten