Onze blog

Bloggen is volhouden en focussen

 

Bloggen is iets wat veel tijd en bovendien geduld kost. Zeker wanneer je net bent begonnen met bloggen zie je nog niet die groei die jij zo graag wilt. Want zeg nou zelf je bent toch begonnen met bloggen om meer bezoekers te krijgen en het liefst natuurlijk klanten? Zit jij nu op een moment dat je aan het twijfelen bent of je nu nog door moet gaan met bloggen omdat je geen vooruitgang lijkt te boeken? Dan raad ik je zeker aan om door te lezen.

 

Bloggen kost tijd

Wanneer je begint met bloggen zit je in het begin nog niet in de flo om het ene bericht na het andere bericht te schrijven. Zeker wanneer je dit als ondernemer alleen moet doen naast alle andere dingen die bij je onderneming komen kijken. Ook ik had dit in het begin hoor met het bloggen. Nu ik een hele tijd verder ben gaat het eigenlijk vaak vanzelf. Natuurlijk heb ik ook wel eens. Want hoe gevorderd ik ook bent met bloggen ook ik vind het soms lastig. En dan merk ik dat het mij tijd kost op wat op papier te krijgen.

Zinnen moet ik dan vaak een paar keer lezen om te zien of het wel klopt. Wel ben ik in het voordeel dat ik alleen blog, dus bij mij komen er verder geen andere dingen bij. Maar niet alleen op het gebied van schrijven kost het tijd, maar ook op het gebied van bekendheid krijgen. Nadat je een maandje fanatiek en met frisse moed bent gaan bloggen zul je merken dat het aantal bezoekers nog niet hoog is. Wat doe je dan? Of je stopt er maar meteen mee, want het werkt toch niet. Of je gaat door met waar je mee bezig bent.

De meeste ondernemers die ergens mee beginnen en zien dat het na een maand niet het resultaat geeft wat ze hadden gedacht stoppen er mee. Nee dit moet je echt niet doen! Het kost nu eenmaal tijd. Maar hou het voor jezelf wel leuk. Ga niet bloggen omdat je het moet, maar blog omdat jij wat te melden hebt dat van waarde is voor je bezoekers.

 

Je hebt geduld nodig

Wanneer jij je alleen richt op het bloggen om meer bezoekers en klanten te krijgen dan moet je weten dat je hiervoor echt geduld moet hebben. Echt na een maandje hard bloggen kun je nog niet zeggen dat jij je doel hebt bereikt van een grote groep bezoekers en klanten. Nee dit gaat langzaam. Geduld is hierin erg belangrijk. Bedenk voor jezelf een doel wat jij binnen een jaar wilt halen voor je eigen website of webshop.

Dit kan gaan over een aantal bezoekers, een aantal reacties, het aantal keer dat berichten worden gedeeld en ga zo maar door. Wanneer jij het geduld en ook doorgaat zul je zien dat je er een stijgende lijn komt in het aantal bezoekers. Natuurlijk gebeurd het ook wel eens dat een lijn een klein beetje daalt, maar echt de lijn blijft in dat opzicht toch stijgen. Wanneer je dit ziet gebeuren is je geduld eigenlijk al wel beloond. Moet je nu gaan stoppen? Nee gewoon lekker doorgaan!

 

Focus op je dromen

Wanneer je gaat beginnen met bloggen heb je als het goed is al wel een droom die je graag wilt bereiken. Misschien wel gewoon meer vrije tijd of misschien niet meer afhankelijk zijn van een baas, maar lekker eigen baas zijn, of droom jij van een groot huis of snelle auto. Blijf je richten op die dromen. Om het makkelijker te maken is het handig om je dromen op een groot vel te schrijven en deze ergens neer te leggen of op te hangen waar jij elke dag wel een keer komt. Hierdoor blijf jij je focus houden en kun je ook doorgaan om je droom werkelijkheid te maken. Puur omdat je weet waar je het allemaal voor doet.

 

Leg jezelf geen verplichten op

Ze zeggen wel eens alles wat je moet is niet leuk. En laten we eerlijk zijn, zo is het ook met bloggen. Wanneer jij jezelf de verplichting op gaat leggen dat jij moet gaan bloggen om meer bezoekers te krijgen naar je website of webshop dan kan ik je nu al op een briefje meegeven dat je het niet gaat volhouden en je ook nog eens de focus verliest op je droom. Hoe kan het dat er op enjee.nl elke dag (uitgezonderd weekend) een blog online komt? Dat komt omdat ik soms dagen heb dat het ene bericht na het andere bericht in mijn hoofd naar boven komt en zo kan voorwerken. Heb ik dan een keer een dag dat ik geen zin/puf heb dan hoef ik ook niet te bloggen.

Zo ook vandaag als ik dit blogbericht schrijf heb ik al 2 andere berichten geschreven. Het geeft echt zo veel meer vrijheid als jij jezelf niks verplicht. Wanneer je dit wel hebt is het verstandig om dit af te gaan leren. Ja ook ik heb dit echt gehad. Hoe ik mijzelf die vrijheid hebt gegeven? Als eerste ga ik dan op andere tijden bloggen dan wat ik normaal doe. Als tweede ga ik als ik geen inspiratie heb even een stuk wandelen met de hond en doe ik meteen even wat ademhalingsoefeningen om op die manier even mijn hoofd leeg te maken. Als derde leg ik wanneer ik een blog heb geschreven waarvan ik niet zeker ben of

taaltechnisch klopt even aan de kant. Ik ga dan even iets van ontspanning doen. Op een later moment pak ik het er weer bij, lees alles nog een keer goed door en verander waar nodig. Ik merk dat ik hierdoor echt meer plezier heb in het bloggen en dat ik het ook nog vol kan houden.
Ben jij ook aan het bloggen? En hoe hou jij het bloggen vol en blijf jij gefocust? Laat het ons weten in een reactie.

Plaats een reactie

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten