Onze blog

Hoe het komt dat het bloggen mislukt

 

Hoe komt het dat jouw blog mislukt?

Bloggen, je moet er maar zin in hebben en tijd voor hebben. Dat zijn vaak redenen dat je niet aan bloggen wilt of kunt beginnen. Er zijn nog een aantal punten waarop het bloggen mislukt. En waar jij tegenaan kunt lopen. Daar gaan we vandaag eens naar kijken.

  • Ik ben bang om te falen: Ken je dat gevoel dat je bang bent want anderen van jou denken? Wanneer je een blog gaat schrijven zal je vast ook jouw mening gaan geven over het content waar je over schrijft. En weet je dat is juist goed, wees anders dan alle anderen, want er zijn al zoveel anderen op de wereld. Ga jezelf lekker onderscheiden van de rest. Ook ik vind het niet altijd makkelijk om te bloggen, daar ben ik wel zo eerlijk over. Misschien denk je wel wat een mooi blog en wat schrijft zijn goed. Maar echt ook ik heb hier van tijd tot tijd last van dat ik bang ben om te falen. En daar is niks mis mee (als zeg ik het dan zelf).
  • Ik ben een perfectionist: Heel lastig als je hier in het dagelijks leven last van hebt. Laat staan wanneer je als online ondernemer last van hebt. Er zijn veel mensen die beginnen met een blog en gaan dit eerst uitschrijven, leggen het vervolgens naast zich neer en dan… er gebeurd verder niks. Ook ik heb dit moeten leren, want het gaat er uiteindelijk om dat je wat wil delen met je bezoekers en/of klanten. Wanneer jij je laat belemmeren doordat je het niet goed genoeg vind wat je hebt geschreven zul je stil blijven staan en hierdoor bezoekers en klanten mislopen. En zeg nou zelf dat is toch jammer? Het hoeft absoluut niet perfect te zijn, al vind ik het wel belangrijk dat het taal technisch wel inorde is. Dat is voor mijzelf ook wel een struikelblok, want vaak denk ik dat ik het goed hebt geschreven (getypt) en dan blijkt het een zin te zijn die in het Zeeuws staat.
  • Ik blijf niet bij mezelf: Een blog schrijven moet iets persoonlijks zijn. Waarin jij op jouw eigen en vooral unieke manier iets verteld tegen je bezoekers en/of klanten. Dus zorg er voor dat je niet in de schoenen van een ander gaat staan en hoe een ander zijn of haar blog schrijft. Ben jij iemand die lekker vrolijk is of juist iemand die recht door zee is laat dit vooral doorschijnen in je blog. Zelf vind ben ik iemand die wel van wat humor houd en dat probeer ik ook in de blogberichten door te laten schijnen. Natuurlijk niet te veel, want dat laat deze content niet echt toe (vind ik zelf).
  • Ik ben bang dat ik niet uniek genoeg ben: Ja dit is voor mij toch wel een heel erg duidelijk punt wat ik maar al te lastig vind. Want ja ga maar eens naar Google en zoek eens op zaken als een eigen website en/of webshop maken of andere zaken die met een website en/of webshop te maken hebben. Nou ik zal je zeggen er is een hele hoop te lezen en te vinden. Of ik dit leuk vind? Niet echt, maar zeker wel handig. Ik haal ook een hoop informatie via Google en zal dit ook in mijn eigen woorden vertellen. Dat is wat jij dus ook moet doen. Bloggen gaat gewoon over de manier waarop jij wat te vertellen hebt.
  • Ik heb nog helemaal geen bereik: Nee dat klopt. Zeker wanneer je nog maar net bent gestart met je online onderneming of bloggen. Allereerst heb je nog geen naamsbekendheid. Dat kan misschien frustratie met zich meebrengen, want ik ga er toch van uit dat jij graag bezoekers en/of klanten wilt hebben. Ik kan je wel vertellen dat dit tijd kost en ook hard werken. En dat moet je ECHT willen. Zo ben ik al een aantal maanden elke dag aan het bloggen. En nu zijn we 4 maanden verder en we zien dat er elke dag meer bezoekers op de website komen en die ook weer terugkeren. En dat is erg leuk om te zien.

 

Conclusie:

Er zijn verschillende oorzaken waarop het bloggen mislukt. Het gaat erom dat je vooral lekker bij jezelf blijft en doorzet. Hoe lastig dit laatste punt ook is. En weet je een blog hoeft niet perfect te zijn als het lekker leest zul je zien dat je bezoekers terugkomen keer op keer op keer. Het heeft alleen even tijd nodig.

Word vindbaar! Start direct met bloggen!

2 Reacties

Plaats een reactie

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten