Onze blog

Hoe mijn website eruit zou zien

 

Dat is best wel een lastig punt, want ik vind veel kleuren mooi. En nee het is natuurlijk niet de bedoeling dat het een “kermis” achtige website gaat worden, met weet ik hoeveel verschillende kleuren. Want daar word ik zelf ook onwijs onrustig van. Zoals ik in blogberichtTips voor een goede website deel 1’ heb verteld is het van belang om kleuren op elkaar aan te passen. Door een primaire kleur en een secundaire kleur te kiezen. Met de kleuren kun je trouwens wel prima werken in verschillende tinten, maar op die manier hou je het voor de lezer/bezoeker/klant rustig om te lezen. Voor de primaire kleur zou ik gaan voor grijs en de tinten die daar bij horen. En als secundaire kleur zou ik gaan voor groen of geel. Ik vind dit erg mooie kleuren en laten daarnaast ook wel een beetje zien dat ik van strak hou met een vleugje vrolijkheid en natuurkleuren.

 

Lettertype voor mijn website

Het kiezen van de juiste lettertype is altijd lastig. Ik heb zelf weken nagedacht over welke lettertype ik zou doen voor deze website. Ik heb de lettertype in de menubalk ook compleet anders dan de tekst  van mijn blogberichten en pagina’s. Je kunt het beste alles uittesten en kijken wat het beste bij je past. Een vrouw kiest ook eerder voor sierletters dan mannen. Ik vind sierletters juist verschrikkelijk maar als je kijkt naar beauty bloggers dan zie je vaak alleen maar sierletters als lettertype.

 

Gebruik van foto en beeldmateriaal

Ik vind dat een afbeelding of foto bij het verhaal of blog moet passen. En nee vooral niet te groot in beeld. Want dat vind ik ook niet mooi. Met foto en beeldmateriaal ben ik eigenlijk best wel kieskeurig. Het moet passen op de website ook qua kleur. Ik zou dus kiezen voor een geheel. Misschien wel een beetje neurotisch maar ik hou van geheel en rust. Het belangrijkste is natuurlijk dat jij je eigen afbeeldingen maakt en foto’s. Ga vooral niet andermans afbeeldingen gebruiken voor eigen doeleinden! Wanneer je je eigen foto’s gebruikt dan maak je een autoriteit voor je website.

Plaats een reactie

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten