Onze blog

Hoe moet je nu eigenlijk Bloggen?

Hoe moet je nu eigenlijk bloggen?

Voordat ik ook maar iets wist over het maken van websites en webwinkels in 2007, dacht ik altijd dat het ontzettend moeilijk was om zoiets te maken. Ik dacht dat je erg veel van computers moest weten als je een website wilde maken. Een goede vriend van mij maakte al jaren websites en hij stelde voor om samen een forum te op te zetten voor een Japanse rashond genaamd Shiba. Niet wetende dat dit forum nu iedere dag 500+ bezoekers trekt.

Binnen een jaar waren we klaar om live te gaan met de site en ik heb in dat jaar heel veel geleerd van de software Joomla.

Ik wilde meer, ik vond het verslavend om websites te maken. Ik ben zelf maar begonnen met het maken van test-websites op subdomeinen van mijn goede vriend.

Ik ging hard werken om zodoende snel te leren hoe je het beste een site op kon zetten, en waarom de ene site wel vaak werd bekeken en de andere niet. Waarom de ene website wel bovenaan in Google komt en de andere niet. Waarom de ene webwinkel wel veel verkoopt en de andere niet. Ik bestudeerde alles wat maar te maken had met internet marketing en online marketing. In de tussentijd heb ik samen met die vriend veel websites opgekocht en weer verkocht met winst. We bezitten nu nog steeds tientallen websites. Sommige domeinen doen we helemaal niks mee, andere domeinen zijn we druk mee bezig om er nieuw leven in te blazen. En goede domeinnamen verkopen we weer.

Het wonder ”WordPress”

Ik ontdekte WordPress, dat is net als Joomla een gratis software, maar dan veel Google-vriendelijker. Alleen het nadeel was toen, dat het niet veel themes had en redelijk statisch eruit zag. Het was namelijk alleen bedoeld om te bloggen, en zo was de uitstraling ook. Bloggen was en is dé manier om hoog te scoren in Google. Dus ik maakte een aantal blogberichten en plaatste die op mijn website, maar zonder effect. Ik bedacht mij dat het iets technisch was en dat Google mijn site misschien nog niet had geindexeerd. Ik ging kijken bij Google Analytics maar alles zag er netjes uit. Toen nog een paar blogberichten erop gezet, maar nee, na twee weken nog steeds geen echte stijging in het bezoekersaantal.

 

Gefrustreerd bleef ik maar bloggen, afvragende hoe het kwam dat de berichten niet gezien werden door Google. Totdat ik hier eens met een internetondernemer over sprak en hij vertelde me precies hoe ik moest bloggen. Wat ik deed was prima voor een informatieve website. Maar de berichten die ik had geschreven waren te kort, te onregelmatig, en met te weinig zoekwoorden erin. Oftewel, ik kon niet bloggen.

Gefrustreerd als ik was had ik er eerlijk gezegd de schijt aan om helemaal opnieuw te beginnen. Maar ’s avonds in bed bleef ik maar wakker liggen en haalde mijn laptop erbij en ben ik me eerst eens gaan verdiepen in veelgebruikte zoekwoorden. Van daaruit ging ik een goede kop plaatsen, alinea’s plaatsen met elk een goede pakkende kop. Afbeeldingen ben ik gaan voorzien van Google vriendelijke alt-tekst, blogberichten maken van 500-700 woorden, op een juiste manier categoriseren en de juiste tags erin zetten.

Dat herhaalde ik drie keer per week en dat een maand lang. Ik had ongeveer 15 blogberichten die ijzersterk waren online gezet. Nog geen week later werd ik al beloond. Maar liefst 15 á 20 bezoekers per dag kwamen op mijn website! Wat geweldig om zo’n resultaat te behalen! Het gaf mij een enorme kick om ”onzichtbare” klanten of bezoekers op mijn website te hebben die ik helemaal zelf had gemaakt! Ik ging fanatiek verder met bloggen en hield via Google Analytics in de gaten hoe lang de bezoekers op mijn website bleven, en welke blogberichten het meest bekeken werden.

Ik dacht op een gegeven moment dat het ook toeval kon zijn. Zo simpel kan het toch niet wezen? In mijn eentje zo’n groot internet bedrijf als Google domineren? En dat helemaal gratis? Het koste me wel wat tijd maar dat vond ik zeker niet erg. Ik maakte nog een paar eigen websites over andere onderwerpen met hetzelfde resultaat!

Tijdperk van bloggen was geboren

Ik wist nu hoe ik bovenaan kon komen in Google, en zo op duizenden woorden gevonden kon worden door de juiste techniek toe te passen. De laatste jaren zijn er wel heel wat dingen veranderd maar in mijn cursus laat ik je stap voor stap zien hoe ook jij binnen een half jaar al ontzettend veel bezoekers kunt trekken door alleen maar te bloggen. Het is niet moeilijk, maar toch is het zo dat 99% van alle (internet)ondernemers verkeerd bloggen. Ik leer je wat je moet doen, maar ook wat je juist NIET moet doen om effectief te bloggen. Hoe je je website of webwinkel het beste op kunt zetten en hoe je veel bezoekers kunt krijgen en ongemerkt veel, heel veel klanten binnenhaalt.

Word vindbaar! Start direct met bloggen!

WAS JE HANDEN!!
#STOPCORONA

DOUCHEN, HANDEN WASSEN, JE GEZICHT VERMIJDEN MET JE HANDEN

4 Reacties

Plaats een reactie

WAS JE HANDEN!!
#STOPCORONA

DOUCHEN, HANDEN WASSEN, JE GEZICHT VERMIJDEN MET JE HANDEN

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten