Onze blog

Meest bezochte websites wereldwijd

 

Internet, iedereen kent het wel en maakt hier gebruik van (in de meeste gevallen). Even snel iets opzoeken  op Google, even snel kijken op Facebook of Twitter, muziek luisteren en opzoeken via Youtube, snel even profiel bewerken op LinkedIn. Ik moet zeggen dat ik van deze genoemde vooral Google, Facebook en Youtube gebruik. Puur omdat het zo makkelijk is. En daarnaast kan ik hier ook gebruik van maken via mijn telefoon. Ik kan op elk moment van de dag mijn zaken regelen, bekijken of luisteren via mijn telefoon. Iets wat ik erg handig vind. Vandaag gaan we eens kijken naar de meest bezochte websites wereldwijd. Ik vermoed dat jij van de meest genoemde websites ook wel zult kennen.

 

  • www.google.com en www.google.nl : Tja dat lijkt me eigenlijk meer dan logisch. Google is een zoekmachine waar echt alles op te vinden valt. Van informatie tot producten en van afbeeldingen tot adressen. En al het andere wat je nog meer kunt bedenken. En zeg nou zelf hier maak jij vast ook veel gebruik van?!
  • www.facebook.com: Ha Facebook, ja ik kijk hier dagelijks op. Even kijken wat mijn vrienden hebben gedaan of even reageren op een bericht. Leuk om oude klasgenoten weer eens te ontmoeten, maar ook veel bedrijven en organisaties maken gebruik van Facebook. Wel fijn dat Facebook ook een mobiele applicatie heeft. Zo kan je overal en waar en wanneer je maar wilt even Facebook checken.
  • www.youtube.com: Bij Youtube is het mogelijk om zelf video’s toe te voegen, maar je kunt er ook van alles opzoeken. Zelf heb ik nu een aantal afspeellijsten gemaakt met verschillende soorten muziekstijlen. Je kunt er voor kiezen om deze afspeellijsten alleen zichtbaar voor jezelf te maken of dat ook anderen hier gebruik van mogen maken.
  • www.Yahoo.com: Het mooie van Yahoo is dat deze website verschillende diensten aanbied, denk hierbij aan zoekmachines, chatrooms, beursstatistieken, gratis e-mail en zo kan ik nog wel even doorgaan. Nu moet ik heel eerlijk zijn dat ik hier zelf geen gebruik van maak. Ik heb zeker wel van deze website gehoord. Misschien ben maak jij hier wel gebruik van en vind jij dit helemaal te gek.
  • www.baidu.com: Dit is een Chinese zoekmachine. Ik kan me voorstellen dat je van deze website nog nooit hebt gehoord. En dat je hier al helemaal geen gebruik van maakt. Toch is deze website vooral in China erg populair. Je kunt hier naar muziek en films zoeken.
  • www.wikipedia.org: Deze website klinkt je vast wel bekend in de oren. Hier kun je van allerlei informatie vinden. Het is een vrije encyclopedie waar jij als bezoeker ook informatie aan kan toevoegen. Je kunt als je dat leuk vind zelf iets over jezelf opzetten.  Of dit nu handig is? Tja daar zijn de meningen denk ik wel over verdeeld. Persoonlijk vind ik dit niet echt handig. Vooral omdat er soms informatie ontbreekt of totaal niet klopt. Wat wel handig is dat deze website in verschillende talen te lezen valt.
  • www.qq.com: Alweer een website die bij mij niet bekend is. Toch word deze website goed bezocht. Deze website richt zich vooral op het gebied van ‘online leven’ je kunt hier denken aan o.a. games.
  • www.linkedin.com: Ook ik maak gebruik van LinkedIn. Het is een website om te kunnen netwerken. Daarnaast kun je ook zoeken op vacatures en kunnen werkgevers jou weer vinden. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik wel een profiel heb, maar dat ik hier niet heel actief mee ben. Het was mij namelijk aangeraden. Vooral wanneer je zoekt naar werk kan dit handig zijn. Wat ik wel leuk vind aan LinkedIn is dat ik wel kan zien wie er op mijn profiel is geweest. Dat kun je dus bij Facebook niet zien. Daarbij kun je dus ook zaken delen netzoals bij Facebook. Alleen is het wel zo dat je bij LinkedIn professioneel en functioneel moet zijn.
  • www.live.com: Waarschijnlijk zul je live.com kennen van de gratis e-mail. Tegenwoordig is dat nu Outlook geworden. Daarnaast is live.com ook een zoekmachine.
  • www.twitter.com: Via twitter kun jij als als persoon, bedrijf of organistie communiceren met de buitenwereld. Wat je aan het doen bent, als er nieuwe producten binnen zijn gekomen, maar ook wanneer je blogberichten hebt geplaatst. Maar ook hulpdiensten (politie, brandweer en ambulance) maak hier gebruik van. Vooral wanneer er een ongeluk is gebeurd of als ze opzoek zijn naar een verdachte. Ook Twitter maakt gebruik van een mobiele applicatie. Dat is natuurlijk een uitkomst. Ow ja en voor ik het vergeet, je kunt er ook foto’s plaatsen.

 

Conclusie:

Zoals je kunt zien zijn er wereldwijd verschillende websites die erg populair zijn. De meeste hiervan zul jij ook vast wel kennen en ook gebruiken. In het volgende blogbericht gaan we eens kijken naar de meest bezochte website in Nederland.

Plaats een reactie

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten