Onze blog

Ondernemen of een blog beginnen? Twijfels die je kunt hebben

 

Ondernemen? Maar durf je toch de stap niet te nemen? Waarom twijfel je om te gaan ondernemen? De meeste redenen om niet te durven ondernemen.

Maar natuurlijk gaat het hier ook over het beginnen van je eigen blog. Want ook hier kun je twijfels hebben of jij dit wel kunt of wilt.

Laat ik het eens hebben over twijfels waarom je niet durft te gaan ondernemen of je eigen blog te gaan beginnen.

 

Twijfel 1: Heb ik wel genoeg te vertellen?

Wanneer je wilt gaan beginnen met een blog, wil je natuurlijk een hoop delen met je bezoekers. Maar ook als ondernemer is dit iets wat je wilt.

Het kan je soms naar de keel vliegen als je toch wel iets wilt delen maar eigenlijk niet goed weet hoe. Wanneer je een blog begint of als je gaat ondernemen is dit een vraag die mee kan spelen. Maar wanneer je niet begint zul je ook niet weten of deze twijfel wel echt klopt.

Laat ik je maar meteen vertellen dat dit iets is wat ook ik heb gehad. Toen ik begon met bloggen voor eNJee had ik deze twijfels ook. Maar ik kan je vertellen, dat ik toch meer te vertellen heb dan dat ik ooit van te voren had geweten. Ook ik leer elke dag weer bij en ik hoor soms ook dingen die ik weer kan vertellen.

Dus deze twijfel kun je wel meteen laten zakken hoor. Want je zult zien dat je steeds wel weer wat te vertellen hebt. De ene keer zal het misschien heel kort zijn en de volgende keer zal het zijn dat wat je wilt delen langer is.

 

Twijfel 2: Heb ik wel genoeg kennis in huis?

In het begin zal je kennis nog niet zo groot zijn. Maar in de loop van de tijd zul je steeds meer nieuwe dingen leren. Dus die kennis zal met de tijd gaan groeien.

Je zult vast wel bepaalde kennis hebben over bepaalde onderwerpen. Hier kun jij dus meer van delen. En het ondernemen zelf of het beginnen met een blog is nu eenmaal een hele leerweg.

Weet je ik wil zelf graag gaan beginnen met een eigen blog. Maar ik heb nu eenmaal nog niet voldoende kennis in huis om mijn eigen blog site op te zetten. Gelukkig heb ik Nick die mij hierbij kan helpen. Alhoewel? Ik vind het ook wel weer uitdagend om mijn eigen blog site op te zetten. Want hierdoor leer ik ook weer nieuwe dingen, die ik ook weer kan delen met jou!

Dus kennis kun je met de tijd op gaan bouwen. Geef het ook de tijd. Wat je nu niet weet, kan je ook aan een ander vragen. Misschien heb jij wel mensen in je omgeving die je kunnen en willen helpen. Denk maar eens aan het onderdeel met administratie en de Belastingdienst. Dit kan zeker een drempel zijn om echt te gaan beginnen. Maar ook hier heb je genoeg mogelijkheden om hulp bij te krijgen. En voel jij je zeker van jezelf? Dan kun je dit natuurlijk altijd nog op gaan pakken.

 

Twijfel 3: Ik heb helemaal geen diploma’s voor wat ik wil

Nou en? Diploma’s zijn echt niet heilig hoor. Je kunt ontzettend hoog opgeleid zijn en niet aan de bak komen. Of je bent juist laag opgeleid en krijgt een hogere functie.

Dus laat de twijfel van dat je geen diploma’s hebt naast je neer leggen. Want als jij dit echt wil, je eigen onderneming of blog opzetten, dan kan jij dat ook!

Wat denk je van mij? Ik ben nu fulltime blogger, maar ik heb hier dus geen diploma’s of cursussen voor. Nee ik ben namelijk doktersassistente. Maar mij hobby is nu eenmaal schrijven. Ik kan hier dus ook echt mij passie in verwerken. En zo is het ook met Nick. Hij heeft diploma’s als hovenier en installateur. Maar zijn hobby is bezig zijn met het maken van websites en webshops. En dit is waar hij gelukkig van word.

Ik wil hiermee zeggen dat je niet moet gaan kijken naar je diploma’s maar juist naar je passie. Wat wil jij nu echt? En nog iets. Jij kunt altijd cursussen volgen om jezelf even wat meer te kunnen ontwikkelen.

Wat trouwens ook tof is, er zijn genoeg ondernemers en bloggers die uit een hele andere branche zijn gekomen. Waar zij dus wel hun diploma voor hebben. Maar toen de crisis begon en veel van deze ondernemers en bloggers zonder werk kwamen te zitten zijn zij gaan kijken naar wat zij nu echt wilden. En hebben gekozen om hun passie of hobby te gaan uitvoeren.

 

Twijfel 4: Ik ben te oud of te jong

Deze twijfel heb ik al zo vaak gehoord. En dat vind ik zo ontzettend jammer. Want je bent echt nooit te oud of te jong om te gaan ondernemen of je eigen blog te beginnen!

Als je kijkt naar de verschillende leeftijden van ondernemers en van bloggers liegen die er niet om. Je ziet hele jonge ondernemers en bloggers, maar ook oudere ondernemers en bloggers.

Laat je dus niet leiden door de twijfel of je te oud of te jong bent. Want iedereen kan ondernemen of bloggen. Als je het maar echt wilt!

Als jij nu jong bent en je twijfelt of je nu wel moet beginnen met een onderneming of blog. Dan wil ik je zeggen dat als je begint nieuwe dingen kunt leren. Je staat nog in de bloei van je werkende leven. En je kunt dus op deze manier jezelf verder ontwikkelen, nieuwe dingen leren en natuurlijk van je fouten leren.

Als jij nu oud(er) bent en twijfelt? Dan wil ik zeggen dat ook jij echt kunt beginnen met ondernemen of een blog starten. Het voordeel als je als wat ouder bent is dat je al werkervaring hebt opgedaan. Je kunt dan voor jezelf ook bepalen wat jij wel en wat jij juist niet zou doen. Zeker als je gaat kijken naar hoe het gaat bij je werkgever.

Ow en wat dacht je van je klanten en bezoekers? Zou het hun wat uitmaken of je nu oud of jong bent? Nou nee hoor! Als jij enthousiast en vol passie zit dan maakt het hen echt helemaal niks uit. Zij hebben een probleem of vraag of zoeken naar inspiratie en die kan jij hen geven.

 

Twijfel 5: Het is nog niet perfect

Perfect? Kan een startende onderneming of een startende blogger meteen perfect zijn? Wanneer jij twijfelt over het feit dat iets nog niet perfect is wil ik je op het hart drukken dat dit ook nooit helemaal zal lukken. Want wat jij als perfect ziet kan voor een ander juist helemaal niks zijn.

Perfect is dus ook iets wat per persoon verschilt. Nogmaals het zal nooit helemaal perfect zijn. Of het nu over je onderneming gaan of over je blog. Het zal je echt gaan gebeuren dat je in de loop van de tijd aanpassingen moet gaan doorvoeren. Want het kan zijn dat je bepaalde doelen niet kunt halen. Maar dat is dus echt niet erg.

Weet je ik wil ook graag dat het bloggen perfect is en gaat. En onder perfect versta ik 3 a 4 blogberichten per week. Maar helaas is dit op dit moment niet haalbaar. Zeker ook omdat ik nu hard bezig ben met het voorwerken voor de vakantie. Ik kan nu 2 dingen doen. Of ik zeg ik stop er maar mee. Want minder blogberichten is niet perfect. Of ik zeg dan doen we maar even wat minder. En de keuze is nu gevallen op minder blogberichten per week.

 

Twijfel 6: Ik heb niet genoeg geld om te starten

Dit is een twijfel die veel mensen helaas hebben die ontzettend graag zouden willen beginnen met een onderneming of een blog. Oke nu is een blog nog niet zo heel erg duur. Maar misschien wil jij ook zelf producten kopen waar jij een review over schrijft. Dat kan dan toch wel in de papieren oplopen.

Persoonlijk vind ik dit een twijfel die jammer is. Want er zijn toch nog genoeg mogelijkheden om aan geld te komen. Je kunt geld lenen bij familie of vrienden. En is de kans ook groter dat zij het niet eens terug willen. Je kunt beginnen met een crowdfunding. Of geld lenen bij de bank.

Maar je kunt ook zeker met een klein budget starten hoor. Het is dan alleen heel belangrijk om te kijken wat je echt nodig hebt en wat nog wel even kan wachten. Wanneer je in de loop van de tijd geld gaat verdienen met je onderneming kun je dit aan de kant gaan zetten om hier dingen van te kopen die je nog nodig hebt. Het kan ook zijn dat je nu nog wat oude spullen hebt die je ook wel kunt gebruiken en deze later te vernieuwen. Op die manier kun jij toch echt wel starten.

Zo is Nick in het begin begonnen met een computer die ontzettend traag was. Het uploaden van afbeeldingen en video’s duurde serieus een hele nacht. Maar op dat moment hadden wij nog niet genoeg geld om een nieuwe computer te kopen. Maar Nick wilde echt gaan beginnen. Na een half jaar gespaard te hebben kon Nick de computer aanschaffen die hij wilde en die ook nog eens voldeed aan de eisen voor de zijn onderneming.

 

Conclusie:

Wat kun je toch twijfelen of je gaat starten met ondernemen of je eigen blog te beginnen. Maar deze twijfels zijn zo ontzettend jammer.

Als jij echt wilt dan zul je zien dat je in de loop van de tijd denkt had ik toch maar eerder deze stap gezet. En die twijfels? Tja daar heb ik me dus voor niks zorgen om gemaakt.

Ondernemen of een blog beginnen is spannend dat is zeker. Maar het is zo tof om te beginnen! Je zult zien dat je steeds meer nieuwe dingen gaat leren. Jezelf verder ontwikkelen. En leeftijd? Of je nu oud of jong bent ook jij kunt beginnen. Voor bezoekers maakt leeftijd echt helemaal niks uit.

Waar twijfel jij over om echt te beginnen met ondernemen of je eigen blog?

Ultieme SEO Fitness E-Book 2018

GENEREER EEN ENORME GOLF VAN NIEUWE GRATIS BEZOEKERS NAAR JE WEBSITE OF WEBSHOP ONTDEK DE ALLER LAATSTE UPDATES VAN GOOGLE EN HOE JE ZE MOET GEBRUIKEN IN JOUW VOORDEEL

Dank voor het aanmelden! Check gauw je mailbox!

Er is iets mis gegaan... Probeer het ff opnieuw.

Plaats een reactie

Ultieme SEO Fitness E-Book
2018

GENEREER EEN ENORME GOLF VAN NIEUWE GRATIS BEZOEKERS NAAR JE WEBSITE OF WEBSHOP
ONTDEK DE ALLER LAATSTE UPDATES VAN GOOGLE EN HOE JE ZE MOET GEBRUIKEN IN JOUW VOORDEEL

Dank voor het aanmelden! Check gauw je mailbox!

Er is iets mis gegaan... Probeer het ff opnieuw.