Onze blog

ondernemer, ben jij dat? Doe de test!

 

Ben jij een ondernemer?

Heb jij ook al jaren de drang om iets voor jezelf te beginnen? Heb je het gevoel dat je meer wilt bereiken dan iemand anders? Zul je door blijven gaan met je onderneming ondanks het feit dat je vaak zult falen? Durf jij het risico te nemen om in het diepe te springen? Wanneer deze vragen naar voren komen zul je ze moeten blijven beantwoorden in de loop van je onderneming. Het is de bedoeling dat je belangrijke vragen voor jezelf op papier zet om je eigen bedrijf klaar te maken voor een eventuele storm. Want wanneer de wortels van je onderneming niet diep genoeg zijn gegroeid dan is de kans zeer groot dat je onderneming omvalt bij de kleinste storm.

 

Ebook

Ik ben nu bezig met een nieuw ebook voor ondernemers die meer zelfvertrouwen nodig hebben. Ondernemers die hun onderneming meer fundering willen geven. Dit ebook zal bestaan uit mijn eigen ervaringen en de vraag waarom ik graag wil ondernemen en wat de verwachtingen zullen zijn van mijn cursisten. Er komen een heleboel vragen in te staan om ervoor te zorgen dat de wortels van jouw onderneming dieper zullen groeien, dieper dan nu al het geval is.

 

Ook ik heb zware stormen gehad

Ik heb zelf ontzettend veel worstelingen gehad voordat ik ging ondernemen. Mijn vrouw werd ziek, ik werd werkloos, mijn vrouw werd werkloos, onze auto begaf het en ons enige computer begaf het ook… Ik was letterlijk bankroet toen ik begon met ondernemen. Ik was het namelijk zat om in de shit te zitten en stelde mijzelf dezelfde vragen die ik ook in het ebook zal stellen. De antwoorden op mijn vragen vormden uiteindelijk mijn businessplan. Sommige vragen waren zo lastig, dat ik soms over het beantwoorden van één vraag wel vier dagen deed. Uiteindelijk geloofde ik steeds meer in mijzelf en in mijn onderneming. Ik kreeg veel meer zelfvertrouwen en merkte al heel snel dat niet alleen ik, maar vooral mijn onderneming sterker werd in de stormen. Nadat ik alle antwoorden op papier had gezet, wist ik hoe ik alles moest aanpakken. Ik kocht via een goede vriend een computer van honderd euro. Een paar weken later was eNJee geboren…

 

Iedereen heeft ‘worstelingen’

Het is heel normaal om worstelingen te hebben in je onderneming. Het is een beproeving waar je uiteindelijk sterker door zult worden. Alle beproevingen die je doormaakt blijven niet. Ze zullen je passeren en met die gedachten moet je die beproevingen doorstaan. Mijn ebook zal voor ondernemers zijn die de uitdaging aan willen gaan. Ondernemers die risico’s durven te nemen en afspraken nakomen.

 

Jouw ervaringen

Wat zijn jouw ervaringen eigenlijk? Ben je bereid om de uitdaging aan te gaan? Of houd jij je liever klein? Geef hieronder je worstelingen en je ervaringen door. De positieve en de negatieve. Wanneer je graag wilt reageren maar je niet durft, dan kun je me altijd nog een mail sturen met je worstelingen. Wellicht kan ik je dan verder helpen.

 

Plaats een reactie

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten