Onze blog

Waarom bloggen? Scoor hoog in Google door te bloggen!

 

Waarom bloggen?!

Sinds januari 2015 zijn mijn vrouw en ik erg druk met actief bloggen. Ik moet zeggen mijn vrouw stort zich op dit moment vooral op het bloggen. En ik ben druk met het uitbreiden van producten, verbeteren/veranderen van de website en het opnemen van video’s. Dit kost een hoop tijd en hierdoor is het voor mij bijna niet haalbaar om er ook nog eens bij te bloggen. Zeker omdat ik niet alleen maar bezig wil zijn met mijn online onderneming. Ik heb naast mijn onderneming ook nog een privé leven met mijn vrouw en onze hond. Gelukkig heb ik de steun van mijn vrouw die mij graag helpt. Zij zal dit blogbericht nu verder gaan behandelen.

Oke ik heb een mooie introductie gekregen van mijn man Nick en zal nu verder gaan. Tja waarom bloggen?! Om heel kort te zijn, gewoon omdat ik heel graag schrijf. Daarnaast kan ik ook wat werkdruk van mijn man wegnemen, zodat hij zich helemaal kan richten op de zaken die belangrijk zijn. Een overzichtelijke website, video’s die van kwaliteit zijn, het bewerken van deze video’s en het uitbreiden van producten. En heel stiekem moet ik zeggen dat ik het ook fijn vind om hem te helpen, zodat wij meer tijd hebben om ook nog leuke dingen in ons privé leven te doen.

In mijn baan op de afdeling PR van een organisatie hier in Twente heb ik regelmatig artikelen geschreven voor de pers. Hier genoot ik altijd van. Schrijven doe ik al als tiener in een dagboek. Misschien heb jij dat ook wel gedaan (of niet). In het begin dat Nick was gestart met zijn online onderneming had ik nog niet veel interesse in wat hij nou precies deed. Dit kwam vooral omdat ik echt geen snar begreep van wat hij nou precies deed en wat het allemaal inhoud. Ja ik weet hoe internet werkt en maak zelf veel gebruik van Google.

Maar hoe het nu werkt om een website of webshop te maken? Nee daar heb ik dus geen kaas van gegeten. Nu zijn we ondertussen een hele tijd verder en mijn interesse werd echt gewekt. Ik begon termen die ik hoorde op te zoeken op Google en begon met lezen van boeken. Sinds december 2014 ben ik begonnen met bloggen. Eerst nog niet zo actief, maar sinds januari ben ik hier bijna dagelijks mee bezig. Het is leuk om mensen die zelf een webshop en/of website informatie te kunnen geven. Want ja ook ik ben hierin eigenlijk een leek. Op dit moment zijn we nu 2,5 maand echt actief met bloggen en wat is het dan leuk om te zien dat er steeds meer bezoekers op de website komen. Deze bezoekers komen voornamelijk via de zoekmachine Google en Bing.

 

Waarom zou jij gaan bloggen?

 1. Om een groei te krijgen van bezoekers op je website en/of webshop. Dus meer verkoop/aanvragen.
 2. Om informatie te geven aan je bezoekers. Of dit nu gaat over een review van een product, over een product dat jij verkoopt op je webshop of over bijvoorbeeld een ziekte/aandoening om mensen te laten lezen hoe dit voor jezelf is, dat maakt verder niet uit.
 3. Omdat jij het leuk vind om te schrijven.
 4. Om hoger te komen in Google. Want ja wanneer jij met regelmaat nieuwe artikelen schrijft en plaats met nuttige informatie zul je hoger scoren.
 5. Om je concurrent achter je te laten. En ik moet eerlijk zeggen dat dit ook een van onze reden is om te bloggen. Ik bedoel actief te bloggen.
 6. Om open naar je bezoeker en hopelijk ook je klant te zijn. Je laat je bezoeker eigenlijk meekijken in je eigen organisatie.
 7. Omdat het gratis is. Ja dat klinkt misschien wel een beetje gek. Het kost je eigenlijk alleen maar tijd.

 

Hoe moet je bloggen?

 1. Wanneer je begint met bloggen is het belangrijk dat je eigen unieke manier schrijft. Jij bent jij en ik ben ik. Zo kan ik natuurlijk niet voor mijn man schrijven en hij ook niet voor mij. Nu klinkt dat natuurlijk wel logisch omdat ik een vrouw ben en Nick is een man. Maar los van geslacht, iedereen schrijft op zijn of haar manier.
 2. Geef vooral niet op wanneer je na een paar weken een kleine groei ziet van het aantal bezoekers. Het heeft gewoon tijd nodig en geef jezelf ook die tijd.
 3. Heb je een keer geen zin, tijd of wat dan ook om te bloggen. Wat maakt het uit?! Nee hoor, want morgen is er weer een dag.
 4. Wanneer je een webshop hebt maak dan eens in de zoveel tijd gebruik van een leuke win actie. En nee dit moet niet elke week. Het moet natuurlijk leuk zijn en blijven voor je bezoekers en voor jezelf.

 

Conclusie:

Bij het bloggen komt er een hoop kijken. Het kost nu eenmaal tijd en vooral geduld en dat moet je wel hebben. Wil je nog meer tips over hoe je moet bloggen? Dan is  de cursus ‘’Krachten bloggen doe je zo’’ zeker een aanrader om aan te schaffen.

 

Word vindbaar! Start direct met bloggen!

Ultieme SEO Fitness E-Book 2018

GENEREER EEN ENORME GOLF VAN NIEUWE GRATIS BEZOEKERS NAAR JE WEBSITE OF WEBSHOP ONTDEK DE ALLER LAATSTE UPDATES VAN GOOGLE EN HOE JE ZE MOET GEBRUIKEN IN JOUW VOORDEEL

Dank voor het aanmelden! Check gauw je mailbox!

Er is iets mis gegaan... Probeer het ff opnieuw.

Plaats een reactie

Ultieme SEO Fitness E-Book
2018

GENEREER EEN ENORME GOLF VAN NIEUWE GRATIS BEZOEKERS NAAR JE WEBSITE OF WEBSHOP
ONTDEK DE ALLER LAATSTE UPDATES VAN GOOGLE EN HOE JE ZE MOET GEBRUIKEN IN JOUW VOORDEEL

Dank voor het aanmelden! Check gauw je mailbox!

Er is iets mis gegaan... Probeer het ff opnieuw.

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten