Onze blog

WordPress plugins: Waar moet je op letten?

 

WordPress plugins zijn ontzettend fijn en handig in gebruik. Ga ze niet zomaar downloaden. Waar moet je op letten bij WordPress plugins?

Je eigen website of webshop maken doe je natuurlijk met WordPress ūüėČ Want ja het is nu eenmaal een super fijn en makkelijk systeem om mee te werken. Daarbij heb je bij WordPress ook nog eens enorm veel mogelijkheden als het gaat om plugins. Maar nu komt het! Waarom moet je nu niet blind allerlei plugins gaan downloaden? Ik wil je een aantal punten geven waardoor jij met een gerust hart plugins kunt downloaden zonder dat je website of webshop gevaar kan lopen.

 

Ga niet zomaar allerlei plugins downloaden

plugins zijn ontzetten handig en geven je WordPress net even wat meer functies om je website of webshop helemaal te maken zoals jij dat wilt. Ik zie het vaak dat mensen plugins gaan downloaden omdat ze meer uit het website of webshop willen halen. Misschien wil jij dat ook wel en doe jij dit ook. Maar pas hier wel mee op.

Waarom zou je eigenlijk moeten oppassen bij het blind plugins downloaden?

 • Je weet niet wie ze heeft gemaakt.
 • Je weet niet of er een virus inzit. Dus de veiligheid van de plugin.
 • Je weet van te voren niet wat de werking is van een plugin.
 • Je weet niet of de plugin je website of webshop vertraagd.
 • Je weet niet wat de kwaliteit van de plugin is.
 • Je weet niet of de plugin slecht of verkeerd is geprogrammeerd.

Kortom het is dus belangrijk dat je, voordat je een plugin gaat downloaden goed kijkt naar de achtergrond van de plugin. Om op die manier geen trage website of webshop te krijgen. Of nog erger de kans loopt dat je een virus of hack krijgt. En laten we eerlijk zeggen, dat is toch een nachtmerrie?

Laten we maar eens gaan kijken naar belangrijke zaken wat je juist wel moet doen als het gaat om het downloaden van WordPress plugins.

 

Dus wat moet je nu wel doen dan?

Je hebt net kunnen lezen wat je niet moet doen als het gaat om WordPress plugins. Maar uiteindelijk ben je hier natuurlijk om te weten wat je wel moet doen, toch?

 • Bekijk wat er over de plugin is geschreven door andere gebruikers. Zowel naar de positieve als de negatieve reviews. Dit kan zowel via WordPress, maar dit kun je ook via Google opzoeken.
 • Bekijk wanneer de plugin voor het laats een update heeft gehad. Is dat meer dan 6 maand geleden? Dan raad ik je aan om verder te gaan kijken naar een andere plugin! Die eigenlijk dezelfde functie heeft waar jij naar opzoek bent. De kans is groot dat er een hoop rotzooi in de plugin is gekomen als deze niet of nauwelijks een update krijgt..
 • Download een pugin van 2.0 of hoger.
 • Bekijk naar het aantal downloads. Dus is de plugin al vaak gedownload of juist helemaal niet?
 • Wanneer je meer plugins gaat downloaden is het verstandig om van tijd tot tijd te kijken hoe het met de snelheid van je website of webshop staat.
 • Heb je oude plugins die je niet meer gebruikt? Verwijder deze dan! Zo hou je alles netjes bij. En oude plugins die niet meer worden gebruikt nemen ruimte in beslag en daarnaast zal dit ook zorgen voor een trage website of webshop.
 • Zorg ervoor dat je plugins controleert of er een update voor is. Bij WordPress kun je tegenwoordig automatisch een berichtje krijgen. Zo zorg je er dus voor dat de plugins netjes blijven werken en ook nog eens worden verbeterd.
 • Bekijk goed of je de plugin wel echt nodig hebt. Wil je hem alleen maar voor de fun? Dan zou ik zeggen gewoon niet doen. Zorg voor plugins die je echt nodig hebt en gaat gebruiken.

 

Conclusie:

WordPress plugins zijn ontzettend fijn en handig om te gebruiken. Maar voor een optimaal gebruik van je website of webshop is het verstandig om niet blind allerlei plugins te gaan downloaden.

Want het kan zomaar zijn dat je een verschillende plugis download die je website of webshop trager maken. Of erger! Een virus geven of worden gehackt.

Zorg dus altijd dat je van te voren goed onderzoek doet naar de plugin die jij wilt downloaden. Wat zeggen anderen over de plugin. Lees reviews en vorm dan je mening of jij deze wel of toch liever niet hebt. Lees zowel de negatieve als positieve reviews.

Een plugin al maanden geen update gekregen? Gewoon doorzoeken.

Dus wees kritisch als het gaat om plugins. Dit voor een optimaal gebruik van je WordPress website of webshop.

Ultieme SEO Fitness E-Book 2018

GENEREER EEN ENORME GOLF VAN NIEUWE GRATIS BEZOEKERS NAAR JE WEBSITE OF WEBSHOP ONTDEK DE ALLER LAATSTE UPDATES VAN GOOGLE EN HOE JE ZE MOET GEBRUIKEN IN JOUW VOORDEEL

Dank voor het aanmelden! Check gauw je mailbox!

Er is iets mis gegaan... Probeer het ff opnieuw.

Plaats een reactie

Ultieme SEO Fitness E-Book
2018

GENEREER EEN ENORME GOLF VAN NIEUWE GRATIS BEZOEKERS NAAR JE WEBSITE OF WEBSHOP
ONTDEK DE ALLER LAATSTE UPDATES VAN GOOGLE EN HOE JE ZE MOET GEBRUIKEN IN JOUW VOORDEEL

Dank voor het aanmelden! Check gauw je mailbox!

Er is iets mis gegaan... Probeer het ff opnieuw.